Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Aydın’da polisin şüphelenip 'dur' ihtarına rağmen kaçan ve uzun süren kovalamacanın ardından kaza yaptıktan sonra yakalanan araçtan uzun namlulu silah çıktı. Yakalanan şüphelilerin çok sayıda suç kaydının olduğu belirtildi.

Olay, akşam saatlerinde Aydın Efeler ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aydın Süleyman Seba Caddesi Kavşağı yakınlarında kendilerini durdurmak isteyen polis ekibinin aracına çarparak kaçan 17 US 754 plakalı otomobil, ekiplere yakalanmamak için uzun süre kaçtı. Zaman zaman trafiği de tehlikeye atan şüpheliler, polise yakalanmamak için onlarca aracın seyrettiği karayolunda ters istikametten yoluna devam etti. Önce Güzelhisar Mahallesi’nde polisle kovalamaca yaşayan şüpheliler, daha sonra E-87 karayoluna girerek Denizli Bulvarı’nda uzun süre polisleri peşinden koşturdu. Zaman zaman ters yönden seyreden otomobil, daha sonra Çevre Bulvarı’na girerek kaçmak isterken, önce yolda seyretmekte olan Muammer T. idaresindeki 09 ET 109 plakalı otomobile çarptı. Ardından kaldırıma çıkıp ağaçları devirdikten sonra takla atarak karayolunun ortasında ters döndü. Kazadan sonra şüphelilerden biri araçta sıkıştı, diğeri de kaçmak isterken polis tarafından yakalandı.

Şüphelilerin çarptığı otomobilde bulunan Muammer T. ve araçta sıkışan eşi Zühre T., yaralandı. İtfaiye ekiplerince araçtan çıkarılan yaralılar ve zanlılardan Hakan. K, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ARAÇTAN UZUN NAMLULU SİLAH ÇIKTI

Kazadan sonra olası bir yangın ve patlamaya karşı bölgeye itfaiye ekibi sevk edilirken, polisin otomobilde yapılan aramada uzun namlulu silah ele geçirildi. Silahı inceleyen polis ekipleri silahın dolu olduğunu belirledi. Polis, olay yerinde silahın şarjöründeki mermileri boşattı.

ZANLILAR, HIRSIZLIK VE ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN SABIKALI ÇIKTI

Olaydan sonra gözaltına alınan Hakan K. ve Azat İ. isimli şüphelilerin GBT’sini sorgulayan polis ekipleri, şahısların çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkasının bulunduğu ve gıyabında tutuklama kararları olduğunu belirledi. Azat İ.’nin iki ayrı yakalama kararının, diğer zanlı Hakan K.’nın da asker kaçağı olduğu öğrenildi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilisim