Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Aksaray’da uygulama yapan polis ekiplerinin dur ihtarına uymayan sürücü ile polisin kovalamacası kazayla son buldu. Hızla polisten kaçan ehliyetsiz otomobil sürücüsü, önce seyir halindeki bir otoya çarptı, daha sonra müstakil bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi.

Olay akşam saatlerinde Aksaray’ın merkeze bağlı Küçük Bölcek Mahallesi’nde meydana geldi.
Somuncubaba Caddesi üzerinde rutin yol kontrolü yapan trafik ekipleri, şüphe üzerine Y.D. (27) idaresindeki 68 HZ 346 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. Polisin dur ihtarına uymayan sürücü hızla uygulama noktasından kaçarken, polis ekipleri de sürücünün peşine düştü. Polis ve sürücü arasında yaşanan kovalamaca esnasında kaçak sürücü, yolda seyreden Rahşan Kaplan (35) idaresindeki 68 HR 044 plakalı otomobile arkadan çarptı. Ardından kaçmaya devam eden sürücü ile polis arasındaki kovalamaca sürücünün bahçeli bir evin duvarına çarpması ile son buldu.

Kaza sonrası otomobilde bulunan Ç.Ö.(17) ile K.Ç. (17) yaralanırken, sürücü kazayı yara almadan atlattı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekiplerince Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sürücü Y.D. polis ekiplerince gözaltına alındı. Sürücünün yapılan sorgulamasında ehliyetinin olmadığı ve bu yüzden kaçtığı öğrenildi.

Rahşan Kaplan, otomobilin çok hızlı olduğunu ve yoldan geçen küçük kız çocuğuna çarpmamak için kendisine çarptığını söyledi. Meraklı gözlerle ne olup bittiğini anlamaya çalışan mahalle sakinleri ise otomobilin çok hızlı seyrettiğini ve sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bahçe duvarına çarptığını anlattı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilisim