YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, şehrin uluslararası bir kış turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Öztürk, Varşova Fuarı’nda Polonya Tur Operatörleri Birliği Başkanı ve sektör temsilcileriyle yapılan görüşmelerin meyvelerini vermeye başladığını bildirdi.

        Fikret Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığı turizmin tüm yurtta yayılması çerçevesinde Erzurum’un tanıtımına yönelik sezon içerisinde 80’in üzerinde gazetecinin Erzurum’a getirilmesi sağlandı." diye konuştu.

        Polonya’nın önde gelen basın kuruluşlarından 80’nin üzerinde gazeteciyi misafir ettiklerini belirten Öztürk, “Misafirlerimizin iyi zaman geçirmesi adına elimizden geleni yapıyoruz. Onları farklı etkinliklerde buluşturup, kültürümüzü tanıtmaya çalışıyoruz. Polonyalı gazetecilerin katıldığı bir kayak yarışması düzenledik. Yarışmada dereceye girenlere şehrin simgelerinden oluşan çeşitli hediyeler verdik. Onlar da bu durumdan oldukça memnun kaldılar." dedi.

        Polonyalı gazetecilerin olumlu izlenimlerini ülkelerinde paylaşmalarını temenni ettiklerini aktaran Öztürk, Erzurum ve kış turizmi için gelecek hafta Polonya’da tanıtım günleri düzenleyeceklerini kaydetti.

Palandöken Kayak Merkezi’nde gazeteciler arasında yapılan kayak yarışlarında profesyonel kategorisinde Czarnecka Maja birinci, Rutkowski Dominik ikinci, Gorski Piotr üçüncü oldu. Erzurum Evleri'nde verilen yemeğin ardından gazetecilere ödülleri verildi. Amatörlerde ise Farfara Pawel birinci, Galkowski Leszek ikinci, Winiarska Lilka üçüncü oldu. Snowboard yarışlarında ise Stefanik Marcin birinci olurken, Falkiewıcz Aleksande ikinci, Borovski Bogdan üçüncülüğü elde etti.

Editör: TE Bilisim