Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Adana’da bu yıl 3’ücüsü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı’nın en önemli etkinliği olan kortej yürüyüşü büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşti. Yaklaşık 50 bin kişinin katılması beklenen karnavala 80 bin civarında kişi katıldığı öğrenildi.

Atatürk Caddesi'nde başlayan yürüyüşe farklı ülkelerden grupların katıldığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Maskeli ve kostümlü grupların yürüdüğü kortejde ünlü sanatçılar da yer aldı. Portakal çiçeği figürlerinin yer aldığı şapkaların takıldığı kortej Sular Caddesi üzerinden yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Merkez Parka kadar devam etti. Bando grubunun çaldığı müzik eşliğinde yürüyen gruplarda renk renk, çeşit çeşit maskeli gruplar yer aldı.

Kortejin en önünde karnavalın fikir babası ve Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim, ilçe belediye başkanları ve sanatçılar yer aldı. Sanatçılar arasında Keremcem, Hatice Aslan, Menderes Samancılar, Ayşe Arman, Ece Vahapoğlu gibi çok sayıda ünlü isim yer aldı. Klasik otomobillerin ve motosikletli ekiplerin de yer aldığı kortejin yürüyüşü Merkez Park’ta son buldu. Yürüyüş esnasında balkonlara çıkan vatandaşlar kortejde yürüyenlere el salladı.

Karnaval etkinlikleri Merkez Park’taki toplanma yerinde devam edecek.

Editör: TE Bilisim