Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu, hastane enfeksiyonlarının son yıllarda Türkiye dâhil tüm dünyada önemli hastalık ve ölümlere neden olduğunu söyledi.

        Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu, yaptığı açıklamada, son zamanlarda artan enfeksiyon hastalıklarına dikkat çekti. Mevsimsel değişiklik ve halk arasında artan özellikle gribal enfeksiyonlara dikkat çeken Prof. Dr. Kürkçüoğlu, enfeksiyonlardan korunmak için titiz davranılması gerektiğini ifade etti.

        Başhekim Kürkçüoğlu, son zamanlarda ülke genelinde hastanelerde artan enfeksiyonla korunma çalışmalarını anlatarak hastanelerinde bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

        “Hastane enfeksiyonları son yıllarda ülkemiz de dâhil tüm dünyada önemli hasta olma ve ölüm nedenidir.” diyen Kürkçüoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın bu anlamdaki tedbirlerine dikkat çekti. Hastane enfeksiyonlarının kontrolü amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın da önerisi doğrultusunda hastalıklara ait verilerin düzenli olarak toplanmasının önemine işaret eden Kürkçüoğlu, bu verilerin analiz edilerek değerlendirilmesi ve ilgili birimlere dağıtılması gerektiğini kaydetti.

        Vatandaşı hastane enfeksiyonlarından koruyabilmek için titiz davrandıklarını anlatan Kürkçüoğlu, bunun için hastanedeki temizlik işlerinin 112 kişi tarafından yürütüldüğünü aktardı.

        Kürkçüoğlu, hastanenin 16 bin 837 metrekarelik kapalı alanında dezenfeksiyon ve temizlik için bir yıllık yapılan çalışma ve kullanılan malzemeleri şu şekilde açıkladı: “Temizlik için 112 personel görevlendirildi. 400 kilogram yer yüzey dezenfektanı, 350 litre hızlı yüzey dezenfektanı, 750 el dezenfektanı, 220 kilogram yüksek yüzey dezenfektanı, bin 330 lire yüksek düzey alet dezenfektanı, 4 bin 500 litre çamaşır suyu, 7 bin 500 kilogram sıvı sabun, 8 bin kilogram evsel atık poşeti, 3 bin 600 kilogram tıbbi atık poşeti, bin 200 adet tıbbi atık kutusu, 33 kilogram haşere ilacı, bin 500 adet fare ilacı, 300 adet hamam böceği ilacı ve bin 600 litre genel amaçlı temizlik maddesi kullanılmıştır.”

        Hasta ve hasta yakınlarının hastaneyi ziyaretlerinde gerek doktorların gerekse hastane çalışanlarının bu konuda tavsiyelerini dikkate almalarını isteyen Kürkçüoğlu, ayrıca hastaların ve ziyaretçilerin hastane yönetmeliğine uymaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim