‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Başbakanlık Başmüşaviri ve Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Öztürk, “Mehmet Akif Ersoy’un Safahat'ı başucu eserimiz olmalıdır.” dedi.

Eğitim Bir Sen Adana Şubesi, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Adana Şubesi ile Adana Gençlik Platformu’nun ortaklaşa düzenlediği 'Mehmet Akif Ersoy ve Gençlik' konulu konferans Seyhan Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, ilk olarak MTTB Adana Teşkilatlanma Başkanı Mehmet Tatlı’nın kaleme aldığı ‘Asımın Neslinden Üstada’ isimli şiir okundu.

Kültür Merkezi’nin ‘Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda düzenlenen ve büyük ilgi gören konferansta konuşan Prof. Dr. Osman Öztürk, “Mehmet Akif Ersoy iyi bir müderris, iyi bir güreşçi, iyi bir yüzücü, iyi bir şair ve iyi bir Müslümandı. Bu ülkenin yetiştirdiği en önemli değerlerden birisiydi. Kültürlüydü. O, milli mücadelenin yapı taşlarından biriydi. Unutmayalım ki Milli Mücadele'nin meçhul kahramanları, malum kahramanlarının en az on katı kadardır. Milli marşımız, kahramanlık duygularını içinde taşıyan ve cesaret aşılayan bir marştır. Bu ülkenin gerçek değerlerini yansıtan, esarete reddiyedir.” dedi.

İstiklal Marşı için yapılan yarışmaya gönderilen 724 eserden seçilmiş 6 eserin hiç birisinin İstiklal Marşı’nın manası ile boy ölçüşemeyeceğini söyleyen Öztürk, “Bunu en iyi, Birinci Meclis anlamıştır. Ülkemizde her ihtilal olduğunda bazı mahfiller tarafından İstiklal Marşı’nın tartışmaya açılması bize bir şeyleri hatırlatıyor. Bu ülkenin medeniyet değerleri ile problemi olan organize bazı marjinal yapılar maalesef İstiklal Marşı’nın içinde barındırdığı ruha alerji duymaktadır.” diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy’un yakın mesai arkadaşları, kadim dostları, çocukları ile Akif ve İstiklal Marşı üzerine çok mütalaada bulunma fırsatı yakaladığını söyleyen Öztürk, “Söylediklerimiz, kitabi bilgilerden ziyade bizzat yakın dostlarının aktardıkları hatıralardır.” şeklinde konuştu.

Seyhan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Mehmet Akif Ersoy ve Gençlik’ konulu konferansa; Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan başta olmak üzere, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu çok sayıda dinleyici katıldı.

Editör: TE Bilisim