Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, bugün bazı medyada yer alan 'Obez hastaya sedye yok' başlıklı haberler üzerine yaptığı açıklamada, ilgili hastanın hastanelerine herhangi bir müracaatının olmadığının anlaşıldığını belirterek, "Hastanemizde habere konu hastaya da hizmet verebilecek ‘Obezite Birimi’ mevcut olup, birimin obez sedyesi, röntgen cihazı veya diğer herhangi bir teçhizat eksiği bulunmamaktadır." dedi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, bugün bazı medyada yer alan 'Obez hastaya sedye yok' başlıklı haberler üzerine yazılı açıklama yaptı. Haberde E.D. isimli 230 kilo ağırlığında hastanın Ankara’da mevcut hastanelerde tedavi edilemediği, hastanın Ankara Numune Hastanesi Acil Servisi'ne de götürüldüğü, ancak hastanın kabul edilmediği, daha sonraki bir müracaatının da yine obez hastalara uygun sedye, röntgen cihazı ve diğer techizatların olmadığı gerekçesi ile kabul edilmediği ifadelerinin yer aldığını hatırlatan Prof. Dr. Nurullah Zengin, yaptıkları incelemenin sonucunu paylaştı.

“OBEZ SEDYESİ VE HERHANGİ BİR TEÇHİZAT EKSİĞİ BULUNMAMAKTA”

Prof. Dr. Zengin, ilgili hastanın hastanelerine herhangi bir müracaatının olmadığının anlaşıldığına işaret ederek, şu tespitleri aktardı:

"Hastanemizde habere konu hastaya da hizmet verebilecek ‘Obezite Birimi’ mevcut olup, birimin obez sedyesi, röntgen cihazı veya diğer herhangi bir teçhizat eksiği bulunmamaktadır. Bilindiği gibi Bakanlığımızın il sağlık müdürlükleri bünyesinde morbid obez hastalara verilen sağlık hizmetini koordine eden, özel ambulans hizmeti dahil organizasyonları mevcuttur. Haber üzerine Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile de temasa geçilmiş ve koordinasyon merkezine ilgili hasta için 09.03.2015 tarihinde, hastanın tedavi gördüğü hastaneden (Hacettepe Üniversitesi Hastanesi) eve nakledilmesi için tek bir müracaatın olduğu öğrenilmiştir. Bunun dışında ilgili koordinasyon merkezine hasta adına herhangi bir müracaatın olmadığı anlaşılmıştır.

Haber sonrası Bakanlığımız yetkilileri ile gerekli bilgi paylaşımında bulunularak hasta yakını ile (Halil Duman) temasa geçilmiştir. Hastane içinde ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde gerekli hazırlığın yapıldığı ve hastanın gün içinde hastanemize kabul edilebileceği hasta yakınına ifade edilmiştir. Hasta yakını bu teklifi kabul etmemiştir. Hasta yakını İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde mevcut organizasyon hakkında ve ayrıca hastanemizde bu tür hastalara verilen hizmet hakkında bilgilendirilmiştir. Talep ettikleri takdirde gerekli sağlık hizmetinin verileceği ayrıca ifade edilmiştir.”





Editör: TE Bilisim