MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Psikolog Arif Özutku, kırık karne notunda annenin çocuğunu babasıyla korkutmasının yanlış bir davranış olduğunu söyledi.

    Antalya'nın Manavgat ilçesi Sema Koleji rehber öğretmeni psikolog Özutku, yarı yıl tatiline sayılı saatler kala kırık not hususunda velileri uyardı. Karnesine kırık not yansıyacak öğrencilerin karne verimi öncesi midesinde kasılma, ellerinde terleme ve sürekli tedirgin olma halinin yüksek olacağını belirten Özutku, çocukların ilk önce sıkıntı, üzüntü ve sevinçlerini anneleriyle paylaşacağı için öğrencinin 'baban duyarsa' diyen başlayan sözü hiç konuşmaları gerektiğini kaydetti.

    Babanın ailede korku unsuru değil, 'aileye kol kanat geren koruyucu kartal' gibi gösterilmesinin doğru olacağını belirten Özutku, sürekli baba korkusunun öğrenciyi yanlış düşünmeye bağlı intihara bile sürükleye bileceğine işaret etti. Özutku, "Baba aile içinde korku unsuru hiç bir zaman olmamalı. Çocuk eğitiminde anne 'Hiç bir zaman baba eve gelince yaptığın yaramazlıkları bir bir anlatacağım' sözünü kullanmamalı. Babalar ailede korku değil, sevgi abidesi ve her zaman çocuk için sığınacak liman olmalı. Baba korkusu çocuğa karne dönemlerinde anne tarafından korkutucu olursa istenilmeyen olaylar meydana gelir. Baba çocuğunun karnesinde kırık notu görünce 'her sorunun çözümü vardır' güvencesini vermeli. Bu güvence çocukta kendisinin özel olduğunu gösterir. " diye konuştu.

Anne ve babaların karne sonrası çocuklarını kesinlikle başla bir öğrenci ile karşılaştırmama uyarısında bulunan Özutku, bu tür karşılaştırmaların içine kapanmayı sağlayacağı için tehlikeli olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim