Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
İzmir başta olmak üzere 15 ilde düzenlenen ihaleye fesat karıştırma operasyonunda gözaltına alınan ikisi kamu görevlisi 11 zanlı adliyeye sevk edildi. Şebekenin, ihalelerde kendilerine yardımcı olması için PTT yöneticilerini otellerde ağırladığı ve tatile gönderdiği ileri sürüldü.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, bir şebekenin PTT'nin düzenlediği taşıma ihalalerine fesat karıştırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Ekipler, bir yıllık çalışma ve araştırmanın ardından operasyon için düğmeye bastı. İzmir başta olmak üzere 15 ilde düzenlenen operasyonda 70 kişi gözaltına alındı. Recep Y. elebaşılığındaki şebeke üyelerinin, PTT Genel Müdürlüğü'nün açtığı posta taşıma ihaleleri, kendi firmalarıyla girerek sonuçlandırdığı öğrenildi. Gözaltına alınan 70 kişiden 59'u ifadelerinin ardından serbest bırakılırken ikisi kamu görevlisi 11 zanlı adliyeye sevk edildi. Şebekenin, ihalelere başkasının girmesini engellemek için kâğıt üzerinde yakınlarının adına taşıma firmaları açtığı, bunu bilen bazı PTT yetkililerinin de göz yumduğu öne sürüldü.

Şebekenin, ödül olarak ise Ankara Genel Müdürlüğü'nde yönetici şef olduğu öğrenilen İ.A.'yı ailesiyle birlikte bir sahil beldesine tatile gönderdiği ve her türlü masrafının karşılandığı belirlendi. Bu şekilde 40 ihaleye girdiği tespit edilen şebeke üyelerinin, ihaleye yön verecek üst düzey yöneticileri de lüks otellerde ağırladığı iddia edildi.

Editör: TE Bilisim