İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Erzurum Şube Başkanı Vahit Bingöl, hükümetin akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelesini desteklediklerini açıkladı.

Kaçak akaryakıtın ülke ekonomisini olumsuz etkilediğini belirten PÜİS Şube Başkanı Vahit Bingöl, özellikle akaryakıt istasyonlarının mağdur olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele konusundaki görüşlerini desteklediklerini ifade eden Bingöl, özellikle PÜİS sahip ve yöneticilerinin de söz konusu kaçakçılıkla ilgili mücadelede bilgi ve birikimlerinden yararlanılmasını istedi.
    
    Akaryakıt kaçakçılığının terörün yoğun olduğu bölgelerde kendine zemin bulduğunu da hatırlatan PÜİS Şube Başkanı Bingöl, "Akaryakıt kaçakçılığına rahat bir ortam sağlayan her türlü denetim ve kontrolü etkisiz kılan en önemli faktör bazı bölgelerde yoğun şekilde devam eden terör olaylarıdır. Kaçakçılığı planlayan, bizzat yürüten, kontrol eden, elde edilen rantı dağıtan ve kullanan mekanizmanın içinde terör örgütü yer almaktadır. Terör örgütünün direksiyonunda bulunduğu kaçakçılık çetelerinin de içinde bu işler mücadele ile görevli unsurların da bulunduğu bilinen bir gerçektir. Bu olumsuz koşullar tamamen ortadan kaldırılmadan, kaçakçılığın önüne geçilmesi için alınan bütün önlemler etkisiz kalmaya mahkûmdur. Dikkat edilirse terör haritasıyla kaçakçılık haritasının birebir örtüştüğü görülecektir. Bunda dolayıdır ki kaçakla mücadele için atılacak her adımı destekliyoruz." dedi.

    Akaryakıt kaçakçılığın önlenmesinde ulusal marker uygulamasının önemli olduğuna da vurgu yapan Bingöl, "Ulusal marker temel enstrüman uygulamalarındandır. Ulusal marker uygulanması ile birlikte denetimlerde dağıtım firmalarının marker uygulamaları da dikkate alınmalıdır." diye konuştu. Ülke genelinde 13 bin akaryakıt istasyonu olarak kaçak akaryakıtla mücadelede kararlılığın esas alınmasını da ifade eden Bingöl, "Ülkemizdeki 13 bin civarındaki bayiler olarak hükümetin akaryakıtla mücadele konusu bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Hükümetin kaçak akaryakıtla ilgili çalışmalarını destekliyoruz." şeklinde konuştu.

    Bingöl, ayrıca akaryakıt kaçakçılığı içinde ciddi bir yer tutan 10 numara yağ adı altında yapılan illegal faaliyetlerin önlenmesi için de Maliye Bakanlığı'nın öncülüğünde hazırlanan 9 Ekim 2012 tarihli mevzuat değişikliğinin geç atılmış bir adım olmakla birlikte, bu sorunun çözümünde önemli katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim