Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
NSK Grup bünyesinde yer alan, rot ve süspansiyon sistemleri konusunda Türk otomotiv yan sanayi sektöründeki pazar payını hızla arttıran Ran Oto, 2012 yılında da yüzde 20 büyüdü.

    Ran Oto Genel Müdürü Ömer Kazangil, “2012 yılını bir çok başarı ile tamamladık. 60’a yakın ülkeye ihracat yapıyor olmak ciddi bir performans gerektiriyor. Uluslararası pazarlarda rakiplerimiz ile kıyasıya bir mücadele içindeyiz.” dedi.

    Dünyada 5 kıtada çok sayıda ülkeye açıldıkları için Avrupa’daki durgunluktan çok fazla etkilenmediklerini belirten Kazangil, “Bilhassa ABD’nin Atlanta kentinde düzenlenen otomotiv ana ve yan sanayi fuarı ile Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Automechanica ve Hannover kentinde düzenlenen IAA Fuarlarından çok faydalı sonuçlar aldık. Daimler Benz, Evobus, Paccar (DAF) Volvo ve Hendricson gibi firmalarla görüşmelerimiz sonucunda çok güzel gelişmeler elde ettik” şeklinde konuştu.

    Yurtiçi pazarını da ihmal etmediklerini anlatan Ran Oto Genel Müdürü Kazangil, iç piyasa satış ekibini güçlendirerek tüm Türkiye çapındaki yeni bayiliklerle tüm OEM ve OES’ler ile temas kurup satış yaptıklarını anlattı.

    2012’de yatırımlara devam ettiklerini belirten Kazangil, yeni fabrikaya ise ağustos ayında taşındıklarını söyledi. Yoğun çalışmalarının sonucu aldıklarını ifade eden Kazangil, “2012 yılında KOSGEB’in düzenlediği yarışmada Türkiye genelinde ‘İhracatçı KOBİ’ kategorisindeki 5 finalistten biri olduk. Ayrıca Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği törende 2010 ve 2012 yıllarında Kurumlar Vergisi’nde ilk 5 firma arasında yer alıp ihracatta birinci olduk.” diye konuştu.

    Ran Oto Genel Müdürü Ömer Kazangil, yeni yılda da çalışmalarına devam edeceklerini belirtirken, sözlerini şöyle tamamladı: “2013’ün de firmamız için ciddi büyüme potansiyeli ve büyük atılımlara gebe olduğunu söyleyebilirim.”

Editör: TE Bilisim