Başbakan Erdoğan son dönemlerde bir anda askerden yana tavır alırken, Ergin Saygun’u ziyaret ederek elini tutması akıllara çeşitli soruları getirdi. Öte yandan dağda PKK ile kucaklaşan BDP’li Gültan Kışanak’ın konuşması sırasında yere düşen Türk bayrağının yeniden yerine asılmasını beklemesi de akıllara aynı soruları getirdi.




Yukarıdaki fotoğraf, Sözcü Gazetesi’nden alınmıştır.

Tayyip’in hastanedeki Saygun Paşa’yı ziyareti böyle dedirtti. Paşalar hapse atılırken sırtını dönen Erdoğan bir anda değişti! Şimdi paşalara destek oluyor

Balyoz iddiasıyla paşalar tutuklanırken Başbakan Erdoğan ve AKP, bu operasyona alkış tutmuştu. Ancak askerlerin mağdur duruma düşürülmesi vicdanları sızlatınca, iktidar da bu konudaki tavrını değiştirmeye başladı. En keskin değişim ise Erdoğan’da görülüyor.

SAYGUN, ERDOĞAN’A ZİYARETİNDE NE DEDİ? HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan, Balyoz’dan 18 yıl ceza alan ve kritik bir kalp ameliyatı geçiren emekli Orgeneral Ergin Saygun’u hastanede ziyaret etti. Onun elini tutarak objektiflere poz verdi. Keşke aynı hassasiyeti, paşalar hapse atılırken de gösterseydi. Mağduriyet olmasaydı.

Başbakan, 67 yaşındaki Ergin Saygun’u ziyaretinde “Geçmiş olsun. Daha iyi olacaksınız” dedi. Saygun Paşa ise “Zahmet ettiniz. Teşekkür ederim” karşılığını verdi. Erdoğan’ın, Saygun’un elini tutarken fotoğraf çektirtmesi, “Çok insani bir hareket” gibi görünen bu ziyaretin aslında reklam amacı taşıdığını gösteriyor.

AMAÇ KAMUOYUNU ETKİLEMEK

DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!

Erdoğan, Saygun Paşa’nın elini, iki elinin arasına alıp sıkıca kavradı. Amaç, mağdur edilen paşa üzerinden kamuoyunu etkilemeye çalışıp puan almak.

AYNI REKLAMIN DİĞER YÜZÜ



BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, partisinin il kongresinde yaptığı konuşma sırasında arkasında asılı Türk bayrağı bir anda yere düştü.

Kışanak, platforma koli bandıyla tutturulan bayrağın yeniden yerine asılmasını istedi ve, “Bayrak asılsın ondan sonra devam edeyim” dedi. Bilindiği üzere, Kışanak daha önce dağdaki teröristlerle kucaklaşarak kemaralara poz vermişti.



Editör: TE Bilisim