Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkan Yardımcısı ve Tüketici Hareketi Derneği Genel Başkanı Ali İhsan Nazlı konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

Televizyonlarda ve radyolarda son zamanlarda artan reklamlarla birlikte tüketici mağduriyetlerinde de artış yaşanmaktadır.

Tüketici aldığı ürünü, görmeden ve inceleme imkanı olmadan reklamlarda satıcının kendisine vaad ettiği niteliklerine güvenerek siparişini veriyor. Firma ürünü daha teslim etmeden bedelini kredi kartından çekerek tahsil ediyor. Tüketici bedelini ödedikten sonra ürünü aldığında ürünün kalitesiz, reklamlarda gösterilen ürünle ilgisi olmayan bir ürün olduğunu veya gönderilen ürünün arızalı, bozuk olduğunu ürünü aldığında görmektedir. Bu durumda satıcı firmaya ürünü iade etmek istediğinde ise defalarca telefon etmesine rağmen sorunu bir türlü çözülmemektedir. Ne yapacağını bilmeyen Pusulasını şaşıran tüketici reklamlarda vaad edildiği gibi olmayan ürün ve bu ürünü pazarlayan firmanın tüketiciyi önemsemeyen anlayışı nedeniyle mağduriyet yaşıyor. 

Morali bozulan ve sorunu ile ilgilenilmeyen tüketici reklamlara inanmanın cezasını çekmektedir.

İnsanların zafiyetini kullanarak reklam yoluyla halkın kandırılmasına neden olan bu satış tekniğine karşı bakanlığın acilen tüketicinin mağduriyetini önleyici gerekli tedbirleri alması, RTÜK ve Reklam Kurulunun reklamları mercek altına alarak mağduriyet yaşatan reklamlar ve firmalarla ilgili reklam ve satışlarının durdurulması da dahil olmak üzere gerekli düzenlemeyi yapması gerekmektedir. 

Ali İhsan Nazlı

TBF Genel Başkan Yardımcısı

Tüketici Hareketi Derneği Genel Başkanı

Editör: TE Bilisim