Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
 MHP, SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN 573 BİN KİŞİYİ GÖREVLENDİRDİ: “BU KEZ KEDİLERİN TRAFOYA GİRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
MHP, 7 Haziran seçimlerinde sandık güvenliği için 573 bin kişiyi görevlendirdi.  Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Bu kez kedilerin trafolara girmesine izin vermeyeceğiz” diyerek sandık güvenliği için aldıkları önlemleri anlattı. Büyükataman, her bir okul ve sandık için yedekler dahil ortalama dört kişi görevlendirildiğini söyledi. Oylar sayılıp ıslak imzalı tutanak haline getirilene kadar kimsenin yerlerinden ayrılmayacağını; tutanakların bir örneğinin anında ilçe ve il merkezlerine oradan da genel merkeze bildirileceğini açıkladı.

Kamuoyunda seçim güvenliğine ilişkin ciddi bir hassasiyet oluştuğunu belirten Büyükataman, “Üç dönemdir iktidarda bulunan AKP döneminde her seçim sonrasında milli irade dolandırıcılığı yapıldığı, sandıklara müdahale edildiği kanaati oluştu. Ama bu defa trafolara kedilerin girmesine müsaade etmeyeceğiz. Yanlış birtakım şeylere tevessül etme niyetinde olanları şimdiden uyarıyorum; yeni bir hukuksuzluğa tahammül etmeyiz. Millet de etmez. Benzeri yanlışlara mutlaka millet müdahale eder” dedi.
Büyükataman, alınan önlemleri ise Bursa üzerinden şöyle anlattı: 
“Bursa’da 7 bin sandık var. Her sandık kurulunda 1 görevli ve yedeği olacak. İki tane sandık müşahiti ve okul sorumlularıyla birlikte; sadece Bursa’da 30 bin civarında MHP görevlisi olacak. Islak imzalı tutanaklar alınıncaya kadar görevlerinin başından ayrılmayacaklar. Bu tutanaklar anında ilçe, il ve genel merkeze iletilecek. Seçim sonuçlarını an be an tüm parti teşkilatımızla izleyeceğiz.

Tüm seçim görevlilerimiz eğitimden geçirildi. Ayrıca her ilçe ve il merkezinde ‘hukuk büroları’ oluşturuldu. Doğabilecek ihtilaflar karşısında nereye, nasıl itirazda bulunulacak, örnek dilekçeler, dosyalar hazırlandı. 2 gün içinde itirazların yapılması gerekiyor. Bunun için de her bir ilçede oluşturulan hukuk bürolarında 2 ila 5 avukat görev alacak. İl merkezimizde de 5 ila 6 avukatla bu koordinasyon sağlanacak.  Bu defa trafolara kedilerin girmesine müsaade etmeyeceğiz.”
573 BİN GÖREVLİ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Türkiye genelinde 174 bin 243 olan sandıkta 573 bin 231 partilinin görev alacağını ve müşahitler dışındaki isimlerin YSK'ye bildirildiğini söyledi. Yalçın, bunların 155 binini asil üyelerin; 50 binini yedek üyelerin; 12 binini sandık başkanının oluşturduğunu belirtti. Her sandık için 2 müşahitin görevlendirildiğini bunların sayısının da 348 bin 316 olduğunu açıkladı. Yurt dışında görevlendirilen sandık kurulu üye sayısının da 6 bin 828 olduğunu ifade eden Yalçın, “Müşahitlerimizin haricinde diğer görevlendirmelerin tümü YSK'da resmi olarak mevcuttur" dedi.

Editör: TE Bilisim