‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Bileklerini kestikten sonra oturduğu lojmanın 4. katından atlayan Bayburt Üniversitesi Rektörü Gökhan Budak için Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde resmi cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından Rektör Budak'ın Türk bayrağına sarılı tabutu defnedilmek üzere Erzurum'un Olur ilçesine gönderildi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi morgundan sabah saatlerinde alınan Rektör Gökhan Budak'ın cenazesi, evine götürüldü. Burada eşi ve yakınları tarafından son kez görülen Rektör Gökhan Budak'ın tabutu daha sonra Atatürk Üniversitesi Oditoryumu'na götürüldü. Oditoryumdaki sahneye Türk bayrağına sarılı tabutla konulan Rektör Budak'ın tabutuna görev yaptığı Bayburt Üniversitesi'nin flaması da asıldı.

    Rektör Budak'ın cenaze törenine eşi Sibel, oğulları Semih (11) ile Aykan (16), Vali Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Bayburt Üniversitesi rektör yardımcıları ile çevre illerdeki üniversitelerin rektörleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Selçuk Coşkun, ülkenin büyük bir bilim adamını kaybettiğini söyledi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise her canlının bir gün ölümü tadacağını belirterek, mevkidaşına Allah'tan rahmet diledi. ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ise Rektör Budak ile uzun yıllara dayanan eski bir arkadaşlığının bulunduğunu belirterek, onu çok özleyeceğini kaydetti.

Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nasrullah Hacı Müftüoğlu'nun okuduğu duanın ardında Rektör Budak'ın naaşı toprağa verilmek üzere Erzurum'un Olur ilçesine gönderildi. Eşinin cenaze törenine 2 oğlu ve annesiyle katılan Sibel Budak'ın tören boyunca sessizce dua okuduğu gözlendi. Rektör Budak'ın cenazesi öğle vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Editör: TE Bilisim