AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
     1.5 yıl önce görücü usulü tanışan ve dini nikâhla evlenen Fatma Ç. resmi nikâh kıymayan ve aynı  zamanda şiddet uygulayan eşine 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

     Erzurum’da görücü usulüyle tanıştığı BayramA. ile kıyılan imamnikâhından sonra İstanbul’a gelen Fatma Ç., 1.5 yıl geçmesine rağmen resmi nikâh kıymayan ve şiddet uygulayan eşi ile ailesini hemsavcılığa şikâyet etti hemde 50 bin liralık tazminat davası açtı. 


     Nikâhsız eşi ve ailesi tarafından psikolojik ve fiziksel şiddete uğradığını öne süren Fatma Ç., “Evlendiğimizden beri eşim beni istemiyor, babamın evine dönmeye zorluyordu. Çıkan tartışmada ‘Düğünde takılan altınlarımı verin gideyim’ dedim. Eşim çeneme yumruk attı. Kayınvalidem beni duvara çarptı. Bir görümcem göğsüme vurdu, diğeri saçlarımı çekti. Elimden nüfus cüzdanım alınıp bir benzin istasyonuna bırakıldım” dedi. İmam nikâhlı eşi Bayram A., kayınvalidesi ve iki görümcesi hakkında koruma ve uzaklaştırma kararı çıkartan Fatma Ç., önce ağabeyinin İstanbul’daki evine, sonra da baba ocağına döndüğünü söyledi. Fatma Ç. dilekçesinde, töre ve namus cinayetlerinin halen işlendiği ülkemizde baba evine dönüşün ne kadar zor ve onur kırıcı olduğunu da belirtti. Koca evinden neden döndüğünü akrabalarına açıklayamadığı için boynunun bükük kaldığını belirten genç kadın, 50 bin liralık manevi tazminat talep etti. Fatma Ç., savcılığa yaptığı başvuruda da, kendisine uygulanan şiddet nedeniyle eşi ve ailesinin cezalandırılmasını istedi.


 ‘FOTOĞRAF YOKTU NİKÂH YARIM KALDI’ 
     Fatma Ç.’nin nüfus cüzdanında fotoğrafı olmadığı için resmi nikâh başvurusunun yarım kaldığını ve belgelerin bir türlü Erzurum’dan gelmediğini öne süren Bayram A. ise dilekçesinde, genç kadının ailesinin nüfus cüzdanının yenilenmesi konusunda yardımcı olmadığını da belirtti. Eşinin evde sürekli problemler çıkardığını öne süren Bayram A. dilekçesinde, ziynet eşyalarının da kendisinde olduğu, istemesi halinde çeyizini geri verebileceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim