Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Uşak İl Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, beyin ölümü gerçekleşen Resul Aydın’ın organlarının İzmir ve İstanbul’da bulunan hastanelere gideceğini söyledi.

Uşak Devlet Hastanesi’nde nakillerin yapılacağı illerin belirlenmeye başladığına değinen Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın böbrek, ince bağırsak ve pankreasın İzmir’de bulunan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, akciğerin İstanbul Koşuyolu Hastanesi’ne ve kalbin de 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, karaciğerin ise Ankara Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gideceğini söyledi.

Dr. Aydın “18 Aralık günü geçirdiği trafik kazası sonrasında hastanemiz yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan evladımız Resul Aydın’ın (15) bugün saat 10:00 sıralarında beyin ölümü tanısı kondu. Ailesi 1. ve 4.ncü yüz nakillerini sağlayan Uşaklı ailelerimiz gibi büyük bir fedakarlık ve erdemlik göstererek çocuklarının iç organlarını bağışladılar. Her zaman olduğu gibi bugün de bizim için zamanla yarış başladı. Biz vakamızı İzmir’de bulunan Organ Koordinasyon Merkezine sunduk, Koordinasyon Merkezi organ nakli yapılan hastanelere bizim hastamızı bildirdiler. Büyük bir ihtimal ile Tepecik, 9 Eylül, Ankara Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve İstanbul Koşuyolu Hastaneleri'nden ekipler Uşak’a doğru hareket ettiler. En kısa zamanda ihtiyaç sahibi hastalara bu organların nakil edilmesi sonrasında hastalarımız sağlıklarına kavuşacaklar, yaşama tutunacaklar.” dedi.

Resul Aydın’ın organlarını alacak ekiplerin saat 00:30 sıralarında Uşak’a gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim