Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Kırgızistanlı 44 yaşındaki Nazyranbek Omuranakunov’un 6 ay önce tansiyon yükselmesi sonucu bir gözü görmemeye başladı. Kendi ülkesinde yapılan ameliyattan sonra diğer gözü de görmemeye başlayan Omuranakunov, Türkiye'de öğrenim gören kızı vasıtasıyla Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Sema Hastanesi’nde geçirdiği 2 operasyondan sonra tekrar görmeye başladı.

Omuranakunov’u ameliyat eden Fatih Üniversitesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aydın Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Hastamız retina yırtığı sebebiyle 3 ay önce bize geldiğinde 2 gözü de hiç görmüyordu. Retina yırtığı çoğu defa yüksek miyop, darbe ve çarpma gibi nedenlerle ortaya çıkar. Geldiği yerde yanlış bir ameliyat yapılmış. Biz hastamızın önce bir gözünü ameliyat ettik. Bu gözdeki iyileşme yüz güldürücü şeklide hızlı olunca diğer göze de zorlu ve uzun süren bir operasyon uyguladık. Sevindirici sonuç, hastamızın şu anda 2 gözü de görüyor. Retina ameliyatları çok önemli operasyonlar. Özellikli cihazlar ve tecrübeli uzman hekimler gerekiyor. Bu operasyonların sonunda hastanın kalıcı kör olma riski çok yüksek.”

Retina hastalıklarının en önemli belirtilerinin göz önünde uçuşmalar, ışık çakmaları ve görme kaybı olduğunu dile getiren Yıldırım, “Görme kaybı daha sonraki evrelerde ortaya çıkar. Özellikle miyop kişilerde, şeker hastalarında, göze darbe alanlarda, katarakt ameliyatı geçirenlerde risk yüksektir. Bu gruptaki kişilerin uygun aralıklarla retina muayenesi yaptırılması önerilir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim