Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 5'i çocuk 53 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı 11 Mayıs 2013'te meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili davanın ikinci duruşması sona erdi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya bazı sanıklar, sanık avukatları, mağdur avukatları, mağdurlar ve aileleri katıldı. 33 sanıktan tutuklu olan 9’u Adana Kapalı Cezaevi’nde duruşmaya SEGBİS ile bağlandı. Mahkeme hakkında yakalama kararı bulunan 8 sanığın ise yakalanamadığı bildirildi.

Duruşma başında Hatay Barosu davaya katılma talebinde bulundu. Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını talep eden savcı ayrıca Hatay Barosu’nun suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesi ile katılma talebinin reddine karar verilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, hakkında yakalama kararı bulunan sanıkların yakalama emirlerinin infaz edilmesinin beklenmesine karar verdi. Hatay Barosu’nun katılma talebini reddeden mahkeme, Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazılarak olay tarihinde mobese veya güvenlik kameraları olup olmadığının sorulmasına ve var ise görüntü kayıtlarının istenmesine karar verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, güvenlik gerekçesi ile Ankara’ya alınmıştı.

Editör: TE Bilisim