Hatay'ın Reyhanlı ilçesi dün cehennemi yaşadı. Çarşı merkezinde infilak eden bomba yüklü araçta meydana gelen patlamalar nedeniyle son açıklamalara göre 46 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Yaralanan 146 kişiden 26'sı ağır 51 yaralının tedavisi halen sürüyor.

Öte yandan bugün Anneler Günü. Ancak Reyhanlı'daki patlamalar Anneler Günü'ne de gölge düşürdü. Dün yaşanan çifte saldırı nedeniyle anneler evlatsız, evlatlar annesiz kaldı. Reyhanlı'daki anneler Anneler Günü'nde yasta...

Patlamada yakınlarını kaybeden ya da bir haber alamayan aileler, kabus dolu gecenin ardından sabahın erken saatlerinde Reyhanlı Devlet Hastanesi Morgu önüne akın etti. Gözyaşlarının hakim olduğu hastanede, otobüs firmasında çalışan eşi 22 yaşındaki Yusuf İşgör'ün cenazesini almaya gelen Canan İşgör, "Ben çocuklarımıza ne diyeceğim? Bizi bırakıp gittin" diye ağıt yaktı.

AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?

Patlamada ölenlerden 45 yaşındaki Abdo Ersürer'in annesi Ayşe Ersürer ise Anneler Günü'nde bir annenin yaşayabileceği en büyük acıyı yaşarken "Yeter artık, bu kanı durdurun. Benim çocuğumun suçu neydi? Benim çocuğumu kim geri getirecek?" diye feryat etti.

ANNELER GÜNÜNDE 7 ÇOCUĞUNU YETİM BIRAKTI

7 çocuk annesi 40 yaşındaki Kadriye Alyar da dün Anneler Günü nedeniyle kayınvalidesine hediye almak için çıktığı alışverişte, PTT binası yakınında patlayan bombanın hedefi oldu. Dokuz aylık ikizleri bulunan Kadriye Alyar'ın cenazesi de sabah saatlerinde kayınpederi tarafından hastaneden alınarak Pınar Mahallesi'ndeki evlerinin önüne götürüldü. Evde düzenlenen tören sırasında, annelerinin ölümünden habersiz ikiz bebekler Meryem ile Hatice Alyar'ı gören akrabaları gözyaşı döktü. Evde düzenlenen törenin ardından Kadriye Alyar'ın cenazesi de gözyaşları ile toprağa verildi.

AİLESİNE DESTEK İÇİN ÇALIŞTIĞI FIRINDA ÖLDÜ

Patlamada yaşamını yitiren ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki Abduldakir İşcan, yakınları tarafından hastane morgundan alınarak, evine getirildi. Burada, yakınlarının gözyaşları arasında bir süre bekletilen İşcan'ın cenazesi evinin yanındaki camide kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere mezarlığa götürüldü. İşcan'ın yakını "Abdulkadir 8'inci sınıf öğrencisi olmasına rağmen, ailesine destek olmak için hem okuyup, hem de çalışıyordu. Bir fırında çıraklık yapıyordu. Babası da şu anda şoförlük yaptığı için aracıyla yurtdışında bulunuyor. Çok üzgünüz. Devlet büyüklerimiz bunu duysunlar" dedi.

KAYIP YAKINLARI TEDİRGİN

PTT binası civarında meydana gelen patlama sırasında, ağabeyi 30 yaşındaki İbrahim Yaşar'a ulaşamadıklarını bildiren Ahmet Yaşar, "Ağabeyim patlamanın olduğu saatlerde, arkadaşıyla postane önünde buluşmak için haberleşmiş. Patlamanın ardından kendisinden haber alamadık. 4 kişinin kimliğinin teşhis edilemediğini ve Adana Adli Kurumu'na gönderildiğini öğrendik. Ancak ağabeyimle ilgili bir haber alamadık. Bundan sonraki dileğimiz, inşallah ağabeyim yaralıdır. Sağ yada ölü bulunmasını istiyoruz" dedi. Sağlık görevlisi yeğeni Mehmet Taş'tan, patlama sonrasında haber alamadıklarını anlatan Abdo Dalan ise, "Yeğenimin kullandığı motosikleti, patlama yerinde hurda halinde bulduk ama kendinden haber alamıyoruz. Dileğimiz yaralı olarak kurtulmuş olması" diye konuştu.

OLAY YERİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Reyhanlı'daki patlamaların ardından güvenlik önlemi alınan bölgede, sabah saatlerinde emniyet ve jandarmanın olay yeri inceleme ekipleri çalışma başlattı. Enkazları titizlikle inceleyen ekipler, bazı enkazların yüksek yerilerine iş makinasının kepçesine binerek ulaştı. Yapılan incelemelerin ardından belediye temizlik ekipleri, cadde ve sokaklarda temizlik çalışmalarına başladı. İşyerleri hazar gören esnaf da temizlik yapıp, camlarını taktırmaya başladı.

Editör: TE Bilisim