Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Rize'de etkili olan şiddetli fırtınada Karadeniz Sahil Yolu'ndaki belediyeye ait bir sosyal tesis, bir çocuk parkı ve 5 balıkçı teknesi zarar gördü.

    Gece boyu süren şiddetli fırtına nedeniyle Karadeniz'de oluşan yüksek dalgalar sahilde bulunan ve çay bahçesi olarak kullanılan Rize Belediyesi'ne ait sosyal tesiste hasar oluşturdu. Kent merkezi sahilindeki Çiftekavak Balıkçı Barınağı'ndaki 3 tekneyle bir çocuk parkı, Pazar ilçesi balıkçı barınağındaki 2 balıkçı teknesi de zarar gördü.

    Yüksek dalgalar, denizdeki taş gibi hafriyat malzemelerini Karadeniz Sahil Yolu'nun Fener Mahallesi kesimiyle Derepazarı, Çayeli ve Fındıklı ilçeleri bölümlerinde yola taşıdı. Bu nedenle bölgede trafikte aksamalar yaşandı. Karayolları ekipleri, yoldaki hafriyatı temizleyip ulaşımı normale çevirmek için çalışma başlattı.

    Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Bakırcı daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye ve karayolları ekiplerinin çalışmalara başladığını belirterek, "Dalga boyunun yükselmesi halinde sosyal tesise zarar geleceğini biliyorduk. Bunun için tesisi tahta kullanarak parça parça halinde yapmıştık. Bu sabah saatlerinde etkili olan dalga nedeniyle tesis hasar gördü." dedi.

    Fırtınadan balıkçı teknelerinin de etkilendiğini anlatan Bakırcı, "2006 yılında bu bölgede yaşanan hasar daha büyüktü. Bu kez o kadar büyük olmadı ve ucuz atlattık." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim