DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen “Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlarının Seçim Dönemi Yayınları” konulu bilgilendirme toplantılarının ikincisi, İzmir Swiss Otel’de yapıldı. Toplantıda yerel ve ulusal yayın kuruluşlarından gelen temsilciler, seçim dönemlerinde uyulması gereken yayın kurallarıyla ilgili bilgilendirildi.

Açılış konuşmasını RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun’un yaptığı etkinlikte oturum başkanı olan RTÜK Üyesi Ali Öztunç, Başkan Yardımcısı İlker Ilgın, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Emir Ulucak, İzin ve Tahsisler Daire Başkan Yardımcısı Necmi Kapıcı konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe, Ege Bölgesi'ndeki görüntülü ve sesli yayın organlarının temsilcileriyle Ege Üniversitesi (EÜ) Haber Merkezi (Ege Ajans) Sorumlu Haber Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, EÜ Televizyonu Koordinatörü Prof. Dr. Fazıl Apaydın, Basın Yayın İl Müdürü Deniz Dev ve RTÜK İzmir bölge temsilcileri de katıldı.

'YSK GEREKİRSE EKRANI BİLE KARARTABİLİR'

RTÜK Başkanı Dursun, “Seçim dönemi, görsel ve işitsel medya sektörünün imtihan olduğu bir dönemdir. Belirlenen kanun ve yasaklara uymayan yayın kuruluşları uyarı, yayın durdurma veya para cezası gibi cezalara çarptırılır. Uygulanması gereken kurallar, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirleniyor. RTÜK bu anlamda çok eleştiri alıyor ve haksızlığa uğruyor. Bu konunun özellikle altını çizmek istiyoruz. RTÜK, YSK’nın koyduğu bu kuralları denetleme görevini üstlenmektedir. Yayın kuruluşlarının ise bu ödevlere uyması gerekmektedir. Biz yasakların çiğnenmesi halinde bunları dosyalayıp YSK’ya gönderiyoruz. Bu noktada müeyyide uygulama yetkisi tamamen YSK’ya aittir. YSK, gerekirse ekranı bile karartabilir.” dedi. Dursun, konuşmasının sonunda seçim zamanını sıkıntısız geçirmek için yayınlarda medya hizmet sağlayıcılarını hassasiyete davet etti.

Başkan Yardımcısı Ilgın ise YSK’nın seçim dönemine ilişkin kararları, yayın ihlalleri ve müeyyidelerle ilgili konuşma yaparken Ulucak, genel yayın ilkeleri ve başlıca ihlallerden, Kapıcı ise dijital yayıncılık ve ihale sürecinden söz etti. Toplantının sonunda RTÜK Başkanı Dursun ve diğer konuşmacılar, katılımcıların sorularını cevapladı. Kapanıştan sonra Dumlupınar Üniversitesi temsilcileri, Prof. Dr. Davut Dursun’na plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim