Sınır hattında denetim için ortak devriye başlıyor. Türkiye ve Rusya birlikleri saatler sonra mutabakattaki alanlarda devriyeye çıkacak.

Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok! Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok!

Soçi mutabakatına göre, Suriye'nin kuzeyindeki PKK YPG'liler, Ayn el Arab ile Kamışlı merkezi dışında 30 kilometre geriye çekilecek. Münbiç ve Tel Rıfat'taki PKK/YPG'liler de bölgeyi terk edecek. Sonrasında 10 kilometrelik alanda Türkiye ve Rusya birlikleri denetim yapacak.

Ortak devriye ile PKK/YPG'lilerin çekilip çekilmediği kontrol edilecek

Mutabakatta belirtilen süre salı günü doldu. Rusya PKK/YPG'lilerin belirlenen bölgelerden çekildiğini açıkladı. Çekilmenin denetimi için artık geri sayım başladı. PKK/YPG'lilerin çekilip çekilmediği ortak devriye ile kontrol edilecek. İlk devriyenin Nusaybin'in karşısındaki Kamışlı çevresinde olması bekleniyor.

Sınır hattının güvenliği için imzalanan mutabakatta sıra şimdi devriyede. Saatler sonra Türkiye ve Rusya birlikleri belirlenen 10 kilometrelik alanda devriyeye çıkacak. PKK/YPG'lilerin bölgeden çekilip çekilmediğini denetleyecek.

Rus askerleriyle ortak devriye başlıyor

Ortak mekanizma kurulacak, iki ülke arasında sıkı veri akışı olacak

Devriye alanı dışındaki 20 kilometre derinlik ise Türkiye istihbaratının takibinde olacak. Rusya ve Türkiye arasında ortak bir mekanizma kurulacak. Denetim süreci buradan takip edilecek. Denetimin ardından Türkiye, güvenli bölgede gözlem noktaları oluşturacak. 

Öte yandan PKK/YPG'lilerden temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da PKK/YPG'lilerin izleri temizleniyor. Rasulayn'da PKK/YPG'lilerin tuzakladığı yaklaşık 250 kilogram patlayıcı ele geçirildi. Toplanan el yapımı patlayıcılar boş bir alanda kontrollü biçimde patlatılarak imha edildi.

Tel Abyad'da da sınıra yakın bir evde bulunan el yapımı patlayıcı kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlama sesi ve yükselen dumanlar, Akçakale ilçesinden de görüldü.

Kaynak, TRT Haber

Editör: TE Bilisim