1- 17.10.2019 tarihli Abd ile , bugün itibarıyla 22.10.2019 tarihli Rusya ile Türkiye'nin yaptığı anlaşmalara baktığımızda her iki mutabakatta da, PKK/PYD terör örgütü, iki devlet tarafından da TERÖR ÖRGÜTÜ olarak kabul edilmemiştir..

Bu Türkiye açısından malesef, masada da aleyhimize olan bir durumdur...

Yapılan görüşmelerle kim ne derse desin Devletler arası hukuki teamüllere göre, PKK/PYD/YPG terör örgütleri meşruiyet yönünde çok önemli kazanım elde etmişlerdir...

2- Devletler arasında ki mutabakatlar bağlayıcı olmalıdır. Abd ile görüşmede teröristlerin 120 saat içinde 30-32 km lik alanın dışına çıkarılması 13 maddelik görüşmede karar altına alınmıştır..

Peki ne oldu? Demek ki, terör örgütleri Turkiyeyi ciddiye almamış, 120 saat içinde bölgeyi terketmemiştir!..Şu saat itibarıyla gelen bir açıklama yoktur..

Verilen bu süre PKK/PYD' yi kesmemiş olmalı ki; bugünkü Rusya ile varılan mutabakatta bu süreye 150 saat daha ilave edilmiştir..

Terör örgütü sahada MEHMETÇİKTEN yediği tokatı, bu şekilde süresinde çıkmayarak kendisini ONURE etmek istemiştir... Bu ise malesef, Türkiye'nin sahadaki gücüne karşı, masada taviz kopartmak ve sulandırılması anlamına gelmektedir..

‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’

3- Sanki Türkiye Kürtlerle savaş yapiyormus gibi addedilerek; Rusya, Türkiye'yi Kürtlerle anlaşma yapmaya ve masaya davet etmiştir.
Bu ne demektir?...PKK/PYD Kürtlerin temsilcisi olma statüsüne sokulmasıdır..Türkiye bu fiili durumu asla kabul etmez, etmemelidir....

Putin de aynı Tramp gibi Türkiye'nin teröristlerle değil de, Kürtlerle mücadele ettiğini ısrarla vurgulayarak, Dünya kamu oyunda Türkiye'nin yalnız bırakılması hedef alınmış ve de başarılı olmuşlardır...

Türkiye malesef; terör örgütleri kadar dünya kamu oyunda kendisini anlatamamış, savunamamıştır...( Bunda tüm devletlerin Türkiye'nin doğrulup yeniden güçlü bir dev olmasından korkmalarının etkisini de göz ardı edemeyiz tabi!!..)

4- Rusya ile mutabakatta , Irak'a en yakın bölge olan KAMIŞLI neden güvenli bölgenin dışında bıraktırılmıştır?..

Teröristlere, Irak'ın otonom bölgesi arasında bir can simidi ve lojistik destek bölgesi olması, Türkiye'nin çıkarlarına ve güvenliğine aykırıdır..

KAMIŞLININ mutabakat dışında bırakılmasını, Televizyon yorumcularının bir tanesi çıkıp da; mertçe, dürüstçe gerçekleri anlatmaktan kacınarak, hâlâ yalakalık yapmaları , halkın haber alma, bilgilendirilme ve gerçekleri öğrenme hakkına vurulan en büyük darbedir..

Neymiş efendim:
Kamışlının DEMOGRAFİK yapısı, güvenli bölge sayılacak diğer yerlerden farklıymış!..

Insanın aklıyla bu derece alay etmeyin, hafife almayın. Gerçek neyse onları konuşun!.. Bu yanar dönerliliğinizden usandık artık...BİRAZ OLSUN UTANIN ARTIK AYIP BE!...

Av.Faruk Ülker

Editör: TE Bilisim