İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
 Rusya Fereasyonu Konsey Anayasa Hukuku Komitesi Başkanı Andrey Klişas, Türkiye'de aktif olarak faliyetlerini sürdüren MHP'nin geçlik kolları olarak nitelendirilen Ülkü Ocakları'nın, Rusya içinde yasklanmasını talep etti.

Sputnik'in yaptığı habere göre, Rusya Başsavcısılarından Yuriy Çaya'ya bir mektupla ulaşan Andrey Klişas, Ülkü Ocakları'nı hedef alarak "Bozkurtlar Örgütü" ifadesini kullandı ve "Bozkurtlar örgütünün terör örgütü ilan edilmesini ve Rusya'daki faaliyetlerinin yasaklanmasını talep ediyorum" diyerek mektubunda konuya deyindi. 

Rusya Devlet Başknı Vladimir Putin ise 28 Kasım'da ulusal güvenlik ve çıkarlar için Rusya'da vatandaşlarının örgütler karşısında korunması için bir kararnameye imza attığını hatırlatan Klişas, "Türkiye yönetiminin faaliyetleri, Rusya'da yasaklanan IŞİD terör örgütüne destek vermeye yönelik. Bu bağlamda, 'Bozkurtlar' örgütünün terör örgütü ilan edilmesini ve Rusya'daki faaliyetlerinin yasaklanmasını talep ediyorum" diyerek sözlerine devam etti. Rus vekilin kendince "Bozkurtlar" dediği, gençlik örgütü olan Ülkü Ocakları MHP'ye bağlı ve yasal bir dernek olarak faaliyetlerini 1060 senesinden bu yana devam ettiriyor.
Editör: TE Bilisim