Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Hatay İl Jandarma Komutanlığı Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Mustafam Kemalim’ adlı tiyatro oyunu sahnelenecek. Oyunun özelliği metinlerin jandarma personeli askerler tarafından hazırlanması ve sahne aşamasında oyuncuların çoğunluğunun rütbeli askerler olması.

İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 8 rütbeli asker, Atatürk’ün dünyaya mal olmuş sözlerini tiyatro sahnesiyle buluşturmak üzere yazdıkları oyun Bölge Komutanlığı'nın da izniyle 17 Mart 2013 günü Antakya’da sahnelenecek.

Yönetmenliğini Sezgin Kadıoğlu’nun yaptığı oyunda provalar yoğun şekilde sürüyor. Yönetmen Kadıoğlu, 2 aylık çalışma ile oyunu sahnelemek üzere hazırlandıklarını aktararak oyuncu kadrosundaki Jandarma rütbeli askerlerin uyumla ilgili herhangi bir sorun yaşamadığını söylüyor.

Askerlerin oyunculuk yapabilmesi için gerekli ses eğitimlerini bile bu oyunda yapmadıklarını söyleyen Kadıoğlu, rütbeli askerlerin hazırlanan oyunu büyük bir ustalıkla sergileyeceklerini aktararak “Oyunun ismi Mustafam Kemalim. Mustafa Kemal’in anılarından derlenen bir oyun. 15 tablo şeklinde tablo tablo giden bir oyun. Mustafa Kemal’in hayatından bize yansıyan en önemli cümlelerin yansımalarını izletmeye çalışacağız seyirciye. Oyuncularımızdan 8’i jandarma rütbeli askerler. Geri kalan oyuncular benim kendi ekibimden. Onların arasında da öğretmeninden ziraat mühendisine kadar çeşitli kişiler var. Rütbeli askerler oyun için o kadar heyecanlı ve hevesli idi ki çok çabuk yol aldık. Oyunumuzu 17 Mart Pazar günü sahneleyeceğiz.” dedi.

    Hatay İl Jandarma Komutanlığı Tiyatro Topluluğu'nun girişimleri ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkıları ile 'Mustafam Kemalim' isimli tiyatro oyunu, Antakya Kültür Merkezi'nde 17 Mart Pazar günü sahnelenecek. Oyunun ilk gösterimin ardından Bölge Komutanlığı'na bağlı şehirlerde de sahnelenmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilisim