İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apronunda gece 02.05'te meydana gelen patlamada ağır yaralanan temizlik görevlisi Zehra Yamaç hayatını kaybetti. 

Olay sonrası Polis ekipleri havalimanına çıkan tüm yollarda yoğun güvenlik önlemi aldı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat 02.05'te meydana gelen patlamada 2 temizlik görevlisinin yaralandığını belirterek, patlamanın sebebine ilişkin incelemeler sürdürüldüğünü söyledi.

İhlas Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre patlama uçağın ön kısmında meydana geldi.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş., havalimanı apron bölgesinde yaşanan patlamanın ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 2 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, apronda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada, havalimanı temizlik görevlilerinden Canan Çelik Burgucu (33) elinden, Zehra Yamaç (30) ise kafasından yaralandı. Yaralanan 2 söz konusu kişi, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Yamaç'ın, durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, itfaiye de tedbir amaçlı havalimanına geldi. Polis ekipleri uzun namlulu silahlarla ve çelik yeleklerle havalimanına çıkan tüm yollarda yoğun uygulama yaparak, bölgedeki araçları aramaya başladı. Polis helikopteri de havadan destek veriyor. Patlamanın nedeni araştırılıyor. 

2 TEMİZLİK GÖREVLİSİ YARALANDI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat 02.05'te meydana gelen patlamada 2 temizlik görevlisinin yaralandığını belirterek, patlamanın sebebine ilişkin incelemeler sürdürüldüğünü söyledi. Vali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat 02.05'te nedeni belirsiz bir patlama meydana geldiğini kaydetti. 
Patlamada yaralanan 2 temizlik görevlisinin hemen hastaneye kaldırıldığını ifade eden Şahin, ''Patlamanın sebebine ilişkin incelemeler sürdürülüyor'' dedi. 

İHA: PATLAMA UÇAĞIN ÖN KISMINDA MEYDANA GELDİ

İHA'nın haberinde "Gece saat 02.05 sıralarında havalimanı içerisinde bulunan bir uçağın ön kısmında meydana gelen patlama sonucunda Canan Çelik Burgucu ve Zehra Yamaç isimli iki kişi yaralandı" denildi...

YOLCU: PATLAMA SESLERİ DUYDUK

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı uçak park sahasında henüz sebebi belirlenemeyen patlama olayını havalimanında bulunan yolcu Devrim Saygılı şöyle anlattı: 
Sesler duyduk, patlama sesleri geldi. Hepsi oydu aslında başka da birşey duymadık" dedi "Siz uçakta mıydınız? sorusuna "Yok içerde oturuyorduk yemek yiyorduk. Patlama seslerini duyduk. Yanılmıyorsam 3 kereydi. Sonrada görevlilerden öğrendik patlama olduğunu. Apronda polis ekiplerini gördük, itfaiye görmedik" yanıtını verdi. 

Olayda yaralanan ve Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri süren temizlik görevlilerinin isimleri de belli oldu. Durumu ağır olan Zehra Yamaç ve Canan Burgulu'nun tedavileri hastanede devam ediyor. Ekipleri havaliman girişinde şüphelendikleri araçlarda arama yaptı. 

PEGASUS AÇIKLAMA YAPTI

Pegasus Hava Yolları, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki patlamayla ilgili yazılı açıklama yaptı. 
Açıklamada, uçak park sahasında meydana gelen patlamada, 2 temizlik görevlisinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
"Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat 02.05'te, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Sabiha Gökçen Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir."

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş., havalimanı apron bölgesinde yaşanan patlamanın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Terminal işletmesini yapmakta olduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın apron bölgesinde 23.12.2015 tarihinde gece saat 02:00 civarında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın nedeni ile ilgili yetkililerin araştırmaları devam etmektedir. Terminalimizde uçak iniş kalkışlarında hiçbir sorun yaşanmamakta olup, uçuş operasyonu sorunsuz bir şekilde devam etmektedir" denildi.

Editör: TE Bilisim