En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Mersin'de Saddam Hüseyin ve Kaddafi döneminden ellerinde konteynır dolusu dolar olduğunu söyleyen kalpazanlar üst kısmında sahte dolar bulunan boş kağıtlarla esnafı dolandırmaya kalktı. Kalpazanlar sahte banknot ve boş kağıtları esnafa vererek yüzde 30 indirimle bozdurmaya çalıştıkları ifade edildi. 4 kişinin yakalandığı olayda sahte dolarlar, dolar görünümlü boş kağıtlar ile para basımında kullanılan metaller ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri şehirde yüklü miktarda sahte ABD doları banknotlar olduğu ve bunların piyasaya sürüleceği şeklinde ihbar aldı.
Bunun üzerine bir ikamette arama yapan ekipler 329 deste, üzeri jelatinle kaplanmış ve her destenin üst kısmında sahte 100 ABD doları altında ise dolar görünümü verilen boş kağıt desteleri ele geçirdi. Şahısların boş kağıt destelerine 100 ABD doları görüntüsü verdiği tespit edildi.

Ayrıca 21 deste para ebadında düzgün kesilerek destelenmiş, üzerinde her hangi bir para resmi bulunmayan beyaz renkli kâğıt ele geçerken, sandık içerisinde ise 30 adet rulo haline getirilmiş 3-4 cm genişliğinde, 30 kg ağırlığında para basımında kullanılan altın renginde metal levhalar bulundu.

Konuyla ilgili yapılan araştırmada ise şüphelilerin piyasada esnafa güven sağlamak amacıyla alış verişlerde özellikle gerçek ABD doları kullandıkları belirlendi. Dolandırıcıların esnafa güven sağladıktan sonra ise ellerinde devrik liderler Saddam Hüseyin ve Kaddafi'ye ait konteynır dolusu gerçek ABD doları bulunduğu söyledikleri ve kayıt dışı olduğu için yasal yollardan ülkeye sokamadıklarını belirterek bu dövizlerin yüzde 30 indirim karşılığı takas yaparak nakit paraya çevirebileceklerini kaydederek işadamları ve yabancı uyruklu şahısları dolandırmaya çalıştıkları ifade edildi.

Konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4 şüpheli hakkında adli tahkikat başlatılarak yasal işlem yapıldı.

Editör: TE Bilisim