Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Yeşilçam'da 'Turist Ömer' rolüyle ünlenen Sadri Alışık, doğum gününde uzun yıllar kullandığı 1957 model otomobiliyle mezarı başında anıldı. Törene çok sayıda ünlü isim katıldı.

200’ün üzerinde filme imza atan ve özellikle ‘Turist Ömer’ tiplemesiyle büyük ses getiren usta aktör 5 Nisan tarihinde doğum gününde mezarı başında anıldı. Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki anma programına Sadri Alışık’ın, oğlu Kerem Alışık, aynı adı taşıyan torunu Sadri Alışık, sanatçı dostları ve klasik otomobil severler katıldı. Uzun yıllar Sadri Alışık tarafından kullanılan ve pek çok filminde de ekranda gözüken 34 AR 781 plakalı sarı renkteki 1957 model Chevrolet Belair marka otomobil İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin (İKOD) çalışmalarıyla ortaya çıkarılarak mezarlığa getirildi. İKOD tarafından çok sayıda klasik otomobil konvoyuyla birlikte getirilen otomobil, Hollywood yıldızlarının anılmalarını akıllara getirdi.

19 yıl boyunca annesiyle birlikte mezarlıkta dostlarını ve sevenlerini karşıladıklarını ancak annesinin de ölümüyle bu yıl tek karşılamnın üzüntüsünü yaşadığını belirten Kerem Alışık, “Babam aramızda olsaydı 90 yaşında olacaktı. 19 yıl boyunca annemle beraber karşılardık tüm sevenleri, dostlarını, arkadaşlarını, meslektaşlarını. Bugün böyle olmadı. Onu çok özlüyoruz. Hem sanata kattığı değer için hemde yaptıkları, bıraktıkları, söyledikleri, mücadeleleri. Bugün bembeyaz saçlı, sakallı, bıyıklı biri olacaktı ama içide öyleydi o beyazlık Sefa abinin de söylediği gibi ona çok yakışıyordu. Ben kendi duygularım tabi anne ve babayı aynı yerde burada anmak, hatırlamak hiç unutmadan tekrar üstümüze düşen vazifeleri yapmak gibi bir durumla karşı karşıya kaldığımızda hep şu beni teselli eder; ‘Evet bu benim annem babam ama bu ülke insanının anne babası gibi gördükleri iki anne babaya sahip olmanın ben mutluluğunu, gururunu yaşıyorum.” dedi.

Oyuncu Demet Evgar ise, “Çok muhteşem bir baba muhteşem bir dede olduğunu da farkedince onun bu tarafıyla da tanışınca ona hayranlığım, sevgim başka bir yerde arttı aslında.” diye konuştu.
Dizi oyuncusu Songül Öden ise, “Bizim için hem mesleki olarak önemli bir yerde hem de aile olarak çok önemli bir yerde duruyor. Onu bütün kuşaklar tanıyor. Muazzam bir insan dünya çapında bir aktör. Ne mutlu ki bu topraklarda doğmuş.” ifadelerini kullandı.

Mezarlıktaki anma yapılan duanın ardından katılımcılara, üzerinde sanatçının rol aldığı film afişleri resimlerinin yeraldığı çikolata dağıtılarak sona erdi.


Editör: TE Bilisim