Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, dün akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış, ırmak kenarındaki işletmeleri su altında bıraktı. Yağış sabaha kadar etkili olunca Manavgat Irmağı'nda yükselen su seviyesi sonucu; ırmak kenarında bulunan kahve, restoran, çay ocakları, spor kompleksi ve belediyenin yeni yaptırdığı park su altında kaldı. Irmak kenarına bırakılan 4 araç da su altında kaldı. Etkili sağanak yağışa bağlı olarak Devlet Su İşleri (DSİ), Oymapınar Barajı'ndan Manavgat Irmağı'na kontrollü su salımı yapıyor.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, sağanak yağışla Manavgat Irmağı'nda toplamda, saniyede 850 ile 900 metreküp su geçişi olduğunu söyledi. Şiddetli yağışa bağlı olarak Oymapınar Barajı'ndan ırmağa kontrollü su bırakıldığını belirten Bulgurlu, ırmakta su seviyesinin yükselmesine, Naras Çayı'nda gelen suyun etkili olduğunu söyledi. Naras Çayı'nda, su akışının azalmasıyla birlikte ırmakta da kademeli olarak su seviyesinin düşeceğini bildiren Bulgurlu, sular altında kalan işletmelerle ilgili hasar tespit çalışmalarını başladıklarını, devlet olarak ne yapılması gerekli ise yapacaklarını kaydetti.

Bulgurlu, "Naras Çayı'ndan gelen su ile Manavgat Irmağı'ndan saniyede 900 metreküp su geçişi oldu. Doğal afet kapsamına alınırsa sular altında kalan işletmelerin zararları devlet tarafından karşılanır. Çok şiddetli sağanak yağışta can kaybımızın olmaması sevindirici. Irmak kenarında bulanan işletme sahipleri de mevsimin kış olduğunu göz önünde bulundurarak, dükkanının eşyalarıyla ilgili gerekli önlemleri almalı. " diye konuştu.

Sabah ırmak kenarına bıraktığı otobüsünü almaya gittiğinde, su seviyesini görünce şaşırdığını belirten Duralı Çalık, ırmak kenarında su seviyesinin yükseldiğini görünce otobüsünü evinin önüne çekmeye karar verdiğini söyledi. Çalık, son 7 yıldır Manavgat'ta böyle bir yağışa ilk defa şahit olduğunu kaydetti.

Öğretmen Osman Dikmen de çocuğunu pazar sabahı dershaneye bıraktıktan sonra ırmak kenarından evine giderken gördüğü manzaranın korkutucu olduğunu söyledi. 5 yıldır yaşadığı Manavgat'ta, Manavgat Irmağı'nı ilk defa böyle gördüğünü belirten Dikmen, ırmak suyunda giden sandalyeleri gördüğünü kaydetti. Dikmen, "Çoğu zaman dinlenmek için geldiğim Manavgat Irmağı'nı ilk defa böyle korkutucu buldum." diye konuştu.


Editör: TE Bilisim