Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Bursa Şehir Hastanesinin temeli Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı törenle atıldı. Nilüfer İlçesi Doğanköy’de yapılacak hastane bin 355 yatak kapasiteli olacak.

Temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, muhalefete kuş beyinli benzetmesi yaptı. Bakan Müezzinoğlu, muhalefet partilerinin millete çeşitli vaatlerde bulunmasına vurgu yaparak, şunları söyledi: “O eski Türkiye’nin sahipleri bu gün yine Ağustos böceği gibi çıkmışlar cır cır cır ötüyorlar. Mevlana’nın güzel bir sözü var. ‘Avlanmak için kuşlara atılan yem cömlertlikten değlidir’ der. Bunlar şimdi av zamanı milleti kendileri gibi kuş zannediyorlar. Kuş beyinli zannediyorlar. Esasında bu milyleti kuş beyinli zannedenler milleten yine inşallah 7 Haziran akşamı hak ettikleri dersi alacaklardır.”

HÜKÜMET DEĞİŞİRSE BU HASTANE BİTMEZ

Bursa Şehir Hastanesine karşı çıkanların bulunduğundan yakınan Bülent Arınç ise, Türkiye’nin maceraya ihtiyacı olmadığının altını çizerek, “12-13 senelik istikrarlı ve güçlü iktidar dönemi bizlere bunları getirdiyse, bunların devamını elbette temin etmemiz lazım. Allah saklasın birileri üçümüz, beşimiz bir araya geliriz, koalisyon kurarız, yeter ki bu hükümet devam etmesin diyor da, dilekleri de gerçekleşecek olursa bu gün attığımız temelin üzerinde hastanenin yükselmeyeceğıini bilesiniz. Bütün bunlar iş yapmak için değil, iş yapanları engellemek için kurulmuş tuzaklardır. Ne Bursalı nede Türkiye’nin hiçbir bölgesi bu tuzaklara hiçbir zaman düşmeyecektir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bülent Arınç, yanına çağırdığı yüklenici firma yönetim kurulu başkanı Erman Ilıcak’la hastanenin bitiş tarihi konusunda pazarlık yaptı. Normal şartlarda proje bedeli 600 trilyon olan bin 355 yatak kapasiteli Bursa Şehir Hastanesinin 30 ayda bitmesi gerektiğini hatırlatan Arınç, Erman Ilıcak’tan buranı 29 Ekim 2017’de bitirilmesini istedi.

Ilıcak’ın ise tamam demesi ile hastanene 29 Ekim 2017’de tamamlanmasına karar verildikten sonra hastanenin temeli atıldı.

Editör: TE Bilisim