YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli İranlı Dr. Nazenin Hasanzade ve Anıl Gürkan’ın bir hasta yakını tarafından darp edilmesini sağlık çalışanları protesto etti. Meslektaşları, olayın yaşandığı Nöroloji Bölümü’nde iki gün süreyle acil hastalar dışında hastalara bakmama kararı aldı.

Çorum’dan tedavi için İzmir'e gelen 70 yaşındaki ALS hastası N.T.’nin Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji servisinde kalbi durdu. Doktorların yaklaşık 45 dakikalık müdahalesine karşın yaşlı kadın kurtarılamadı. Annesinin öldüğünü öğrenen U.T. (41), iddiaya göre, bölümde çalışan doktorlar Nazenin Hasanzade ve Anıl Gürkan’a saldırıp darp etti.

U.T., güvenlik görevlileri tarafından engellenirken Hasanzade ve Gürkan aldıkları darbelerle yaralandı. U.T., polis tarafından gözaltına alındı. Hasanzade, tedavisinin ardından taburcu edildi. Gürkan’ın tedavisinin devam ettiği bildirildi.

İzmir Tabip Odası önderliğinde acil servis önünde toplanan sağlık çalışanları, yaşanan şiddeti protesto etti. Darp edilen Hasanzade de basın açıklamasına katıldı. Grup adına açıklama yapan Anıl Tamburoğlu, “Yıllardır bakımını insan üstü bir çabayla gerçekleştirdiğimiz bir hastanın vefat etmesi sonrasında arkadaşlarımız saldırıya uğramıştır. Hasta yakınları kadın doktor arkadaşımıza yumruk atıp küfürler yağdırmıştır. Başka bir erkek arkadaşımız da başına çok şiddetli darbeler almıştır. Doktorları ölümle tehdit eden, doktor döven küfredenler serbest bırakılmamalılar. Bırakılırsa çalışmayacağız. Bugün ve yarın nöroloji bölümü olarak acil hastalarımız dışında hiçbir hastaya bakmayacağız.” dedi.

Hastane çalışanları eylemin ardından dağılırken, U.T.’nin de işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim