İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Eskişehir Sağlık Mensupları Derneği (ESMED) üyeleri, sanatçı Turgay Başyayla'nın söylediği türkülerle coştu, halay çekip stres attı.

        ESMED üyeleri, Tıp Bayramı vesilesiyle bir otelde düzenlenen programda bir araya geldi. İlginin yoğun olduğu programa AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Vali Yardımcısı İsmail Sucu, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Kamu Hastaneleri Birliği Eskişehir Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Fidan da katıldı.

        Programda konuşan ESMED Başkanı ve Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Eroğul, derneğin 2005 yılında 'insanın olduğu her yerde biz de varız' sloganıyla kurulduğunu ve bu bağlamda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. ESMED üyelerinin derneğin kurulduğu günden bu yana birlik, beraberlik ve fedakârlık ruhuyla hem yurt içinde hem de yurt dışında faaliyetlerde bulunduğunu belirten Eroğul, "Bu amaçla, Afganistan, Pakistan, Sudan gibi ülkelerde ve Türkiye'nin değişik illerinde sağlık taramaları, ilaç ve tıbbi yardımlarda bulunduk. Buralardaki insanlarla tanışma ve dertleşme fırsatları bulduk. Halen bu bağlamdaki çalışmalarımız sürmekte." dedi.

        Programa destek verenlere ESMED yönetimi tarafından birer plaket verilmesinin ardından 'Ayna' programının yapımcı ve sunucusu Saim Orhan, program nedeniyle gittiği ülkelerde sağlık sektöründe yaşadıklarını ve izlenimlerini sağlık çalışanları ile paylaştı. Özellikle Afrika ülkelerinde insanların tedavisi mümkün olan 'sıtma' hastalığının bir dolar olan ilacını yokluk nedeniyle alamayıp öldüğünü kaydeden Orhan, bu bağlamda Türk doktorların dünya çapında yaptığı sağlık hizmetlerinin büyük önem taşıdığını anlattı.

        Programın sonunda sahneye çıkan sanatçı Turgay Başyayla ise sağlık çalışanlarını söylediği güzel türkülerle coşturdu. Sağlık çalışanları, Başyayla'nın söylediği türkülerle halay çekip, stres atmanın tadını çıkardı.

Editör: TE Bilisim