DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Opr. Dr. Recep Atçı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir doktora silahlı tehditte bulunulduğu iddiasını değerlendirdi. Sağlık çalışanlarının çalışma ortamında can güvenliklerini sağlayacak kanuni düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Atçı, "DEÜ Hastanesi çalışanı asistan hekime silahlı tehdit olayını kınıyoruz. Tehdit ettiği öne sürülen kişiyi, yine o doktorun tedavi etmesi ibretlik bir olaydır. İnsan hayatı gibi hassas bir görev üstlenen sağlık çalışanlarının hasta ve hasta yakınları tarafından darp edilmesi, tehdit edilmesi ve çeşitli şekilde şiddete maruz kalması bir gerçektir. Bu üzücü olayların bir daha yaşanmaması veya minimize edilmesi için bu alanda yasal düzenleme yapılması şarttır. " dedi.

Sağlık-Sen olarak şiddetin son bulması için konuyu bakanlık nezdinde takip ettiklerini vurgulayan Sağlık-Sen Şube Başkanı Atçı, "Hemen her gün, şiddete uğrayan bir doktor ya da hemşirenin görüntüsü medyaya yansıyor. Medyaya yansımayan daha birçok olayı da biz duyuyoruz. Özellikle de acil servislerde hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalan sağlık çalışanları açısından artık bu durum neredeyse sıradan bir hal aldı. Türkiye'de halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin üst seviyelere çıktığı bir dönemde, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez. Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının şiddet mağduru olmaması için elimizden gelen her ne varsa ortaya koyacağız. Bu süreçte çözüm adına, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere sendikalara, meslek örgütlerine, hasta ve yakınlarına ait sivil toplum örgütlerine ve medyaya önemli görevler düşüyor. Sendikamız, daha önceden yaptığı çalışmayla, 'Emeğe Saygı, Şiddete Sıfır Tolerans' adlı bir sempozyum düzenledi. İnşallah bundan sonra da gerekli adımlar atılmaya devam edilecek." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim