Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Deniz, güneş, kum destinasyonları ile tanınan Muğla'nın Fethiye ilçesinde turizmi 12 aya çıkarmak için çalışma başlatıldı. Kış sezonunu çalışmadan geçirmek istemeyen turizmciler, turistlere Fethiye'nin Seki beldesinde bulunan Erendağı'nda kar keyfi yaşatıyor. Fethiye'ye sadece 70 kilometre uzaklıktaki Erendağı'na gelen turistler kar topu oynayıp kardan adam yaparak karın tadını çıkarıyor.

Turizm sezonunu dolu dolu geçiren Fethiye'de kış sezonunda orta ölçekli turistik tesisler kapılarına kilit vuruyor. Turizm sezonunun kapanmasıyla baş gösteren bu sıkıntı turizmcileri yeni arayışlara itiyor. 1996 yılında yapımına başlanan ve 2010 yılında hizmete açılan Seki Erendağı Kayak Merkezi turizmcilerin yeni umudu oldu. Kış mevsiminde hava sıcaklıkları şehir merkezinde 15 -20 dereceleri bulurken, turizmciler misafirlerine aynı gün içerisinde kar keyfi yaşatıyor.
Kar gezisinin başlangıcında turistler safari araçlarına binerek Fethiye'den toplu halde hareket ediyor. Yaklaşık bir saat süren yolculuk sonunda güneşli Fethiye havasından yola çıkan turistler bembeyaz karla örtülü zirveye ulaşıyor. Yerli ve yabancı turistler Erendağı'nda kayak keyfi ve kartopu savaşı yapıyor. Kar üzerinde yakılan mangal ateşiyle karınlarını doyuran turistler, doğadaki hayvanları da unutmuyor. Artan yiyeceklerini doğaya bırakan misafirler daha sonra safari araçlarına binerek geri geliyor.

Tura katılan Sue Smith aynı gün iki mevsimi birden yaşamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Fethiye'ye kar yağdığını bilmediğini aktaran Smith, "Çok güzel bir organizasyon, güzel bir tur. Güzel bir arkadaş grubu var burada. Keyifli vakit geçiriyoruz. Amacımız dağın zirvesine çıkmaktı, ama tepeye çıkamadık çünkü çok rüzgarlı hava var. " dedi.

Turizmci Cemal Yılmaz da Fethiye'de turizmin 12 aya yayılması için bu tip organizasyonlara önem verdiklerini açıkladı. Fethiye'ye tatile gelen turistlerin Ölüdeniz'de güneşlenebildiklerini, aynı zamanda da Seki'de kayak yapabildiğini dile getiren Yılmaz, "Kışın burada karlı bölgemizde kayak imkanları var. İnsanlar burada kayağını kayar, Ölüdeniz’e gider denize girer. Farklı bir tatil anlayışı. Bu tip alternatif faaliyetlerin artırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim