Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaklaşık iki yıldan bu yana insanlık dramı yaşanan Suriye’ye 135 ton un gönderdiklerini ve 13 Aralık’tan bu yana her gün düzenli olarak 15 bin adet ekmek göndermeye devam ettiklerini söyledi.

        Yapılan yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tahmazoğlu, “Yanı başımızda Suriye’de çok ciddi bir insanlık dramı yaşanıyor. Yaklaşık iki yıldan beri buradaki halkın özellikle demokrasi yönündeki haklı taleplerine kulak tıkayan Esed rejimi, şuan da halkına tam bir zalimane zulüm başlatmış durumda. Bu zulüm neticesinde kendi vatanını, kendi evini yuvasını yurdunu bırakıp şehrimize gelen Suriyeli kardeşlerimiz var. Biz aynı inanca mensup insanlarız, Peygamberimiz (sav) 'Komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildir' diyor. Bu kapı komşunuz olabilir, ülke olarak komşunuz olabilir. Bu anlamda biz ecdadımızın da tarih boyunca yapmış olduğu gibi bize sığınan Müslim veya gayrimüslim herkese kucak açmış bir milletin evlatlarıyız. Bu anlamda şu anda hükümetimiz kamplarda sığınmacı olarak gelen kardeşlerimize kucak açmış durumda ve merkezi hükümet tarafından buradaki insanlara gerekli destek ve yardım sağlanıyor." dedi.

        Suriye’den gelen insan sayısının 140 bin kişiyi geçtiğini ifade eden Tahmazoğlu, "Bunlardan bir kısmı da kamplar dışında şehrimize gelmiş durumdalar. Bizler buradaki insanların yuvasını bırakıp gelmesini de istemiyoruz, orada kalmaları kendileri açısından daha iyi. Bu anlamda Şahinbey belediyesi olarak özellikle Halep’teki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere 13 Aralık’tan bu yana başlangıçta her gün 10 bin ekmek, şimdi ise her gün 15 bin adet ekmeği gönderiyoruz. Bunun yanı sıra yine 5 TIR dolusu 135 ton un gönderdik. Ayrıca Suriye’den gelerek Şahinbey bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza giyecek ve yiyecek noktasında desteklerimizi sürdürüyoruz. Temennimiz odur ki; Suriye’deki bu ateş bir an önce söner ve bu kardeşlerimiz tekrar yuvalarına döner, evlerinde ve ülkelerinde huzurlu ve mutlu bir şekilde demokratik bir ortamda yaşamlarını sürdürürler. Biz Şahinbey Belediyesi olarak bize sığınan bize gelen bu kardeşlerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.



Editör: TE Bilisim