Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Adana’da Milli İstihbarat Teşkilatı’nda çalıştığını söyleyen ve iş vaadiyle kandırdığı vatandaşların paralarını alan sahte astsubay yakalandı.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı’nda görevli jandarma astsubay olarak tanıtan bir şahsın vatandaşları dolandırdığı bilgisine ulaştı. Yapılan çalışmalarda, sahte astsubayın M.B. isimli şahıs olduğu belirlendi. Jandarmanın araştırmasında M.B.’nin görüştüğü kişilere; askeri birliklerde araç ihaleleri yapılacağını, bu hususta yardımcı olabileceğini belirterek, sahte ihale dosyaları hazırlayıp paralarını aldığını tespit edildi. Ayrıca kamu kurumlarına işçi aldırabileceğini beyan ederek vatandaşları dolandırdığı, bu yollarla kendisine 70-80 bin TL maddi gelir sağladığı belirlendi.

        Yapılan operasyonda yakalanan M.B.’nin kiraladığı siyah renkli otomobili devletin aracı olarak beyan ederek ücretsiz tamir ve bakımlarını yaptırdığı, ödenek çıktığında ödemenin yapılacağını belirterek esnafı kandırdığı anlaşıldı. Görüştüğü kişileri astsubay olduğuna inandırmak amacıyla aracında ve evinde askeri kıyafetler bulunduran M.B., jandarmaya ise avcı olduğunu, bu kıyafetleri avda kullandığını söyledi.

        Aynı şahsın geçtiğimiz yıl temmuz ayında da aynı suçtan yakalandığı, çıkarıldığı mahkemece bir ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan M.B. sevk edildiği adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim