Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Antalya polisi tarafından sahte evrak yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik 11 ilde düzenlenen operasyonda 78 kişi gözaltına alındı. Suç örgütünün, transkript (not, durum belgesi), ehliyet, güvenlik görevlisi belgesi, hemşirelik ve ambulans şoförlüğü belgelerine kadar çok sayıda evrakın sahtesini yaptığı iddia edildi.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir grubun sahte evrak düzenlediği bilgisini aldı. 7 ay boyunca yapılan teknik ve fiziki takibin ardından mali polis Antalya, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Van, Elazığ, Bursa, Bitlis, Hakkari, Mersin ve Şanlıurfa'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 78 kişi gözaltına alınarak Antalya’ya getirildi.

Sorguları yapılan zanlılardan 60’ı ikmalen adliyeye sevk edilmek üzere serbest bırakıldı. Zanlılardan 18’i ise mevcutlu olarak ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, sahte belgede sahtecilik ve sahte belge düzenlemek’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Zanlıların sahte belgeleri basmak için Antalya’da kurdukları matbaa da polis tarafından basıldı. Burada yapılan incelemelerde çok sayıda sahte belge ele geçirildi.

Suç örgütünün her türlü belgenin sahtesini yaptığı, bunları alan kişilerin de kamu ve özel kurumlara iş başvurusu yaptığı belirtildi. Örgütün sahtesini yaptığı bazı belgeler şöyle: Sahte üniversite, lise diploması, özel güvenlik sertifikası, çıraklık, ustalık belgesi, transkript, mesleki yeterlilik sertifika, ehliyet.

Suç örgütüne başvurarak sahte belge alan kişilerin, kamu ve özel kurumlara iş başvurusu yaptığı tespit edildi. Örgütten ismi açıklanmaya iki kişinin sağlık sektöründe sahte belgelerle işe başladığı belirlendi. Bunlardan birinin Bursa'da ambulans şoförlüğü yaptığı, yine başka bir kişinin hemşirelik okulunu yarım bırakmasına rağmen örgütten sahte yeterlilik belgesi alarak göreve başladığı iddia edildi.

Suç örgütünün sahte belgelerin önemine göre, müşterilerinden 2 bin 500 lira ile 10 bin lira arasında para aldığı tespit edildi. Operasyonun genişleyeceği, bu kapsamda yeni gözaltılar olabileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim