En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
İzmir’de sahte içki üretimi ve ticareti yapan şebekeye düzenlenen operasyonda gözaltına alınan biri polis ve biri vergi denetmeni 10 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Tekel bayisi olan elebaşı ile polis memuru ve vergi denetmeninin de aralarında bulunduğu şebeke üyelerinin, sahte içkileri özellikle şehirdeki eğlence mekanları ve turistik ilçelerde piyasaya sürdüğü belirlendi. Polislerin operasyondan önce içki sevkiyatına müdahale ettiği, sevkiyatı eşiyle birlikte aile görüntüsü vererek yapan zanlı polis memurunun ise, “Akrabamızın düğünü için içki götürüyordum.” diye kendini savunduğu ortaya çıktı.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte içki imal ederek piyasaya sürdüğü iddia edilen ve daha önce altı defa operasyon yapılan şebekenin organizatörlerine yönelik takibin ardından, önceki sabah yine operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere eşzamanlı yapılan baskınlarda, şebekenin elebaşı olduğu iddiasıyla M.A., üyesi oldukları gerekçesiyle karakolda görev yapan bir polis memuru ve bir vergi denetim memurunun da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, Tekel bayisi işleten M.A.'nın organizasyonunda sahte içki imal ederek eğlence merkezlerine pazarladığı öne sürüldü.

Zanlı polis memurunun içki dağıtımında bizzat görev yaptığı, meslektaşları tarafından belirlendi. Örgütün içki sevkiyatı yapacağını belirleyen Kaçakçılık Bürosu ekiplerinin bir arabayı takibe aldığı, içinde çok miktarda sahte içki bulunan otomobildeki kişinin meslektaşları ve eşi olduğunu görünce şok yaşadıkları öğrenildi. Meslektaşlarına, bir bagaj dolusu sahte içki için, “Akrabamın düğününe götürüyorum.” diye açıklamaya çalışan zanlı polis memuruna, çetenin durumu öğrenmemesi için, “Bu içkiler sizin ve akrabalarınızın sağlığınıza zarar verir.” denerek içkilere el koyulduğu belirtildi. Bu olayın ardından bir kez daha sevkiyatta yakalanan zanlı polisin, takip edildiklerini anlayıp diğer çete üyelerine telefonla görüşmemesi gerektiğini söyleyerek numaralarını değiştirttiği de ileri sürüldü.

Şebekeye yönelik daha önce yapılan altı operasyonda, Çiğli ve Bornova ilçelerinde iki kaçak içki imalathanesi, 6 bin 961 şişe ve 108 litre sahte içki, 160 litre etil alkol, 12 bin 450 adet sahte etiket, 2 bin 600 şişe kapağı ve kapak basma makinesi, 4 bin 800 adet kayıp TAPDK bandrolü, içki yapımında kullanılan 5 litre karamel, dolum makineleri, 24 adet cinsel içerikli tablet, farklı firmalar adına hazırlanmış kaşe ve faturalarla 50 adet fişek ele geçirildiği bildirildi. Şüpheliler M.A., Y.A., E.K., N.Ü., Y.K., A.M., S.D., Ü.E., H.K. ve A.P., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim