Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
İzmir'de içtikleri sahte rakı yüzünden 3 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili sahte içki satışı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İzmir’de, 23 ve 24 Kasım 2015 tarihlerinde Haluk U., Alempenah C. ve Ömer Akgün Y., sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri sahte rakı satışı yaptıkları iddiasıyla 6 kişiyi gözaltına aldı. Hatay semtinde faaliyet gösteren ve sahte içki satışı yaptığı iddia edilen 2 market ve bir manav da mühürlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan 6 şüpheli de bugün akşam saatlerinde 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. 2 kişinin ise arandığı öğrenildi.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri de sahte içki ticaretinin önlenmesine yönelik Kemeraltı ve Hatay semtinde ise bazı işyerlerine operasyon düzenledi. Operasyonlar kapsamında yaklaşık 400 litre sahte rakı, sahte içki imalatında kullanılan malzemeler, çok sayıda pet şişe, 50 kilogram kıyılmış tütün, 5 bin 800 sarma sigara ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Editör: TE Bilisim