Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Gaziantep polisinin, düzenlediği operasyonla piyasaya sahte para başta olmak üzere sahte diploma ve kalfalık belgesi süren 5 kişilik çete yakalandı. Çetenin, sahte paranın büyük bir bölümünü iç savaşın yaşandığı Suriye'de piyasaya sürerek bundan kâr elde etmek istedikleri öğrenildi.

    Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 aylık çalışma sonrasında piyasaya sahte para, diploma ve kalfalık belgesi süren çetenin lideri L.A.'nın izini sürdü. Gaziantep Otogarı'nda ellerinde bulunan sahte diploma ve belgelerle yakalanan L.A.'nın ardından M.K., İ.Ö., O.Ş., ve S.D.'yi de düzenledikleri operasyonla yakalayan ekipler, çetenin son derece profesyonel yöntemlerle çalıştığını tespit etti. Bilgisayar ortamında hazırladıkları paranın daha gerçekçi görünmesi için sim ve boya kullandıkları öğrenilen çetenin, bu paranın büyük bir kısmının iç savaşın yaşandığı Suriye'de daha rahat bir şekilde kullanılacağını düşünerek piyasaya sürmek üzere olduğu belirlendi. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

    Operasyonla ilgili açıklama yapan Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, "Polisimiz her alanda olduğu gibi sahte para ile ilgili de gerek operasyonel gerekse bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Esnaf vatandaşlarımız sahte para ile ilgili herhangi bir sorunla karşılaştığında bize başvursunlar. Gereken yardım görevlilerimizce en hızlı şekilde yapılacaktır. Suç ve suçlularla mücadelemiz aralıksız bir şekilde Gaziantep halkından aldığımız destekle devam edecektir." dedi.

    OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

    Öte yandan operasyon sonucu zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda şu malzemeler ele geçirildi: 60 adet değişik seri numaralarda 100 TL'lik sahte banknot, 33 adet değişik seri numaralarda sahte 100 ABD doları, 1 adet 6136 SKM kapsamında şarjör, 7 adet sahte olduğu değerlendirilen değişik şahıslar adına tanzim edilmiş kalfalık belgesi, 9 adet diploma yapımında kullanılan A4 ebadında boş diploma kağıdı, 17 adet değişik seri numaralarının bulunduğu sahte para basımında kullanılan grafon kağıdı, 25 adet sahte para basımında kullanılan klişe, 5 adet plastik üzerine basılmış mühür kabartması, 2 kuru boya ve sim maddesi, 6 adet alüminyum ve teneke parçalar üzerine monte edilmiş 100 TL'lik banknotların kabartma işleminde kullanıldığı değerlendirilen plaka, kalıp ve levhalar, 1 adet flash bellek, 2 adet bilgisayar, 2 adet sahte sürücü belgesi.

Editör: TE Bilisim