İnternet üzerinde motorlu taşıtlar vergisini hesaplayarak ödeme yapabilirsiniz. İnternet üzerinde hizmet veren sitelere bağlanarak karşınıza gelen ekranda mtv (motorlu taşıtlar vergisi) hesaplama ile verginizi hesaplayarak ne kadar ödemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Böylece ödeme noktasına geldiğinizde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamış olursunuz. Motorlu taşıtlar verginizi birkaç şekilde yapma imkanına sahip olursunuz.

MTV (Motorlu Taşitlar Vergi̇si̇) Hesaplama İçi̇n Tiklayiniz

İnternetten online vergi ödemesi nasıl yapılır?

·        İnternet üzerinden yapacağınız motorlu taşıtlar vergisi ödemelerinizde alacağınız e-dekont geçerli bir belge sayılmaz. Bu yüzden banka tahsilat makbuzu almanız gerekir.

·        Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı bankalarına vergi ödemenizi yapabilirsiniz.

·        İnternetten e-devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sitesinden giriş yaparak ödemelerinizi nakit olarak yapabilirsiniz.

Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?

Motorlu taşıtlar vergisi hesaplanırken aracın türü göz önüne alınır. Kamyonlarda kamyonun yaşı ve azami toplam ağırlığı hesaplanır. Otomobil ve motosikletlerde yaş ve silindir hacmi önemlidir. Otobüslerde ise aracın yaşı ve oturma kapasitesine göre hesaplama yapılır. Bunun yanında motorlu deniz taşıtları ve uçaklarda motorlu taşıtlar vergisine tabi araçlardır. Bu araçların da hesaplaması kendi özelliklerine göre yapılır.

Kaynak: MtvHesaplamak | Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Hesaplama

 

 

Cihan

Editör: TE Bilisim