Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
 Her yıl oy verme işleminin en erken bittiği ve iki Ezidi vatandaşın yaşadığı Batman’ın merkeze bağlı Yolveren köyündeki oy verme işlemi güvenlik gerekçesiyle Yakıtlı köyüne taşındı. 16 seçmeninden 14'ünün olmadığı, bir kişinin de hastalandığı köyde bir tek 76 yaşındaki Mehmet Alcu, 2223 numaralı sandıkta oy kullandı.
Yolveren Köyü Muhtarı Mehmet Alcu, eşinin hasta olduğunu, bu yıl ilk kez başka bir köyde oy kullandığın belirtti. Almanya'dan baba ocağı köyüne gelen Alcu’nun kızı Vesile Alcu da (41), "27 yıl önce köyden ayrıldım. Almanya’ya yerleştim. Senede iki kez Batman'a köye geliyorum. Bu yıl seçime denk geldi. Ama oy kullanamıyorum. İlk kez bir Ezidi adayın gösterilmesine seviniyoruz. İnşallah kazanır" dedi.

Yakıtlı Köyü Muhtarı A. Samet Gezici (56) ise, "Güvenlik gerekçesiyle her yıl Yolveren köyünde kurulan sandık bu yıl köyümüze getirildi. Muhtar Mehmet Alcu eşiyle birlikte köyde yaşıyor. Köyün 16 seçmeni var. Ancak 14 seçmen köyde olmadığından geriye iki seçmen kalmış. Muhtarın eşi hasta olduğundan oy kullanmaya gelemedi. Muhtar Mehmet Alcu, gelip oyunu kullanıp gitti" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim