YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Bingöl'ün Genç ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Yunus Aktaş'ın Sakarya'daki ailesine acı haber ulaştı. Sakarya'ya iki gün içinde ikinci şehit ateşi düştü.

Mardin'de dün PKK'lı teröristlerin zırhlı aracın geçişi sırasında yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu uzman çavuş Samet Şare şehit düşmüştü. Şare, bugün düzenlenen törenle toprağa verilirken akşam saatlerinde bir şehit haberi daha geldi.

Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasındaki Sağgözü köyü kırsalında teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı araçların geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Yunus Aktaş'ın Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi. Şehidin annesi Sevim Aktaş'a acı haberi askeri yetkililer verdi. Şehidin annesi ve kardeşleri acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan anneye sağlık ekibi müdahale etti.

Öte yandan şehit Aktaş'ın bir süre önce Kübra Ateş ile nikah kıydığı ve 6 Ağustos'ta düğünlerinin olacağı öğrenildi. Şehidin babasının 10 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.
Cihan

Editör: TE Bilisim