Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Belediyeler artık su kaçaklarını ciddi şekilde takip etmeye başladı. Sakarya’da bu yıl 327 kişi kaçak su kullanmaktan hapis cezası aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) abone olmadan, abone olduğu halde sayaçsız veya sayacı devre dışı bırakarak herhangi bir düzenekle su kullanmayı ve sayaca müdahaleyi kaçak su kullanımı olarak değerlendiriyor. SASKİ bu yöne tevessül eden aboneler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. SASKİ 2012 yılında 5 bin kaçak su kullanım tutanağı tuttu. Kaçak su kullandığı delillerle ortaya konulan 327 kişi ise hapis cezası aldı.

SASKİ yetkilileri, Türk Ceza Kanunu’nda ‘Abonelik esasına göre yararlanılabilen elektrik enerjisinin, suyun veya doğal gazın sahibinin rızası olmaksızın ve tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesi halinde kişi hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.’ maddesini hatırlatarak, bu düzenleme doğrultusunda kaçak su kullananlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını vurguluyor.

Bugüne kadar 327 aboneyi kaçak su kullanmaktan mahkum olduğunu belirten yetkililer şu bilgileri veriyor: "Kaçak su kullanımına göz yummuyoruz. Bu sebeple suyu kaçak kullananlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Abone İşleri Daire Başkanlığına bağlı Kaçak su ve Kontrol Şube Müdürlüğünce yürütülen kaçak su faaliyetlerinde 2012 yılında 5 binden fazla kaçak su tutanağı tutulmuş ve yaklaşık 2 milyon lira civarında kaçak su tahakkuku yapılmıştır Suyu kaçak kullandığı delillerle ortaya konulan 327 kişi hapis cezası aldı. Ancak cezalar para cezasına çevrildi. Ayrıca sayacın giriş veya çıkışında bulunan plastik emniyet mührü, sayaç gövdesinde yer alan bakanlık mührü, ya da idare tarafından kapatılarak mühürlenen kapama aparatına müdahale edenlere de para cezası kesildi."

Yetkililer, Alo 185 hattına ve www.sakarya-saski.gov.tr web adresine yapılan her ihbar titizlikle değerlendirildiğini, ihbarda bulunan vatandaşların kimlik ve iletişim bilgilerinin gizli tutulduğu vurgulanıyor.

Editör: TE Bilisim