YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Sakarya’da bisiklet kullanımını teşvik etmek ve daha düzenli bir park sağlamak için şehrin muhtelif yerlerine bisiklet parkı yapılıyor.

    Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, yaptığı açıklamada, insan ve çevre odaklı ulaşım anlayışında kent içi ulaşımda bisiklet kullanımının artırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Daha düzenli bir çevre ve bisiklet kullananların bisikletlerini rahatça park edebilecekleri park alanları yaptıklarını vurgulayan Yolcu, “Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteklediği ve Adapazarı, Serdivan ve Erenler ilçesini birbirine bağlayacak 54 kilometrelik bisiklet yolları proje çalışmamız da tüm hızıyla sürüyor.” dedi.

    Daha düzenli bir çevre için yeni bisiklet durakları monte ettiklerini belirten İsmail Yolcu, şunları kaydetti: “Şehrimizin bulvarlarında bisikletler gelişigüzel park ediliyor ve kötü bir görünüm sergiliyordu. Daha düzenli bir çevre için şehrimizin birçok noktasında bisiklet durakları monte ediyoruz. Başlangıçta 100 adet monte ettik. İhtiyaca göre bu sayı artacak. Artmasını da istiyoruz. Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak toplu ulaşımı ve ulaşımda bisikletin daha çok kullanılmasını önemsiyoruz. Daha sağlıklı ve yaşanabilir bir Sakarya için ulaşım hamlelerimiz devam edecek.”

Editör: TE Bilisim