Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Karadeniz Bölgesi'nin 'Cittaslow Şehri' (sakin şehir) ünvanına sahip tek yerleşim yeri Perşembe, Türkiye'nin dört bir yanından gelen bisikletçileri ağırladı. Başta Ankara, İstanbul ve Samsun olmak üzere birçok bölgeden gelen bisikletçiler, Karadeniz'de yeşil ve mavinin buluştuğu sahilde, gezinti yaptıktan sonra ilçe merkezine geçerek burada düzenlenen etkinliğe katıldı.

Bisiklet Şenliği’ne ev sahipliği yapan Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkcı, Cittaslow, 'sakin şehir' kriterlerini yerine getirmek için çalışmaların devam ettiğini belirterek; hedeflerinin, ‘Perşembe’nin olmazsa olmazı bisikletli yaşam olacaktır’ şeklinde açıkladı. Çarkcı, ayrıca, Ordu-Perşembe arasına bisiklet yolu yaparak gidiş gelişlerin bisikletle yapılabilmesini sağlayacak projeler hazırlandığını belirterek, “Avrupalılar, bisikleti günlük hayatlarında oldukça fazla kullanırken biz neden kullanmayalım. Bisiklet sürmek en güzel sporlardan biridir. Bizim de kriterlerimiz arasında yaşam boyu spor kapsamında bisiklet oldukça önemli bir yere sahiptir.” şeklinde ifade etti.

Bisikletçilerin ve vatandaşların güzel vakit geçirdiği şenlik, düzenlenen 'En yavaş bisiklet sürme yarışı' ile renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikle birlikte Perşembe ilçesi Perşembe Akşamı Bisikletçiler Topluluğu (PAB)'nun kırkıncı temsilciliğini almış oldu.


Editör: TE Bilisim