Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Gaziantep Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Şakran Cezaevi ile ilgili olarak çocuk mahkûmların birbirlerine işkence yaptıklarına ilişkin iddiaların takipçisi olacaklarını bildirdi.

Merkezden yapılan açıklamada, Şakran'da yaşananların ağır hak ihlali olduğuna vurgu yapıldı. Bu yaşanan olaylardan dolayı sorumluluğu olan hiçbir kamu görevlisi hakkında yaptırım uygulanmayacağına dikkat çeken merkez, “Yine temel devlet politikası haline gelen cezasızlıkla karşılaşacağız ve belki de Pozantı Cezaevi’ndeki sorumlularda olduğu gibi terfi dahi edilebileceklerdir.” ifadelerine yer verdi.

Açıklama şöyle devam etti: “Cezaevlerinde çocuklara yönelen ağır hak ihlallerine bir an önce son verilmesi, bu hak ihlallerinde sorumluluğu olan devlet memurları hakkında yasal işlemlerin yapılması ve en önemlisi burada hak ihlaline uğrayan çocukların yaşadıkları travmaların giderilmesi için Çocuk Koruma Kanunu’nda belirlenen koruyucu destekleyici tedbirlerin uygulanması için Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz. Biz, ortaya çıkan tüm hak ihlallerinde çocuklarımızın yanında olacağımızı ve bundan sonra yaşanan tüm hak ihlallerinin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

Editör: TE Bilisim