Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu’nun Hatay’daki baba ocağına ateş düştü. Sakaroğlu’nun, Arsuz ilçesine bağlı Karaağaç Şarkonak Mahallesi'ndeki baba evine büyük Türk bayrağı asıldı.

Atatürk Havalimanı'ndaki kanlı terör eylemini gerçekleştiren canlı bombalara ilk ateş eden görevlilerden 31 yaşındaki şehit Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu'nun evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha ve emniyet ekipleri de akşam saatlerinde taziye çadırını ziyaret ederek, Sakaroğlu ailesinin yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu.

Kahvehane işleten Gazel ve Zekiye Sakaroğlu'nun 5 çocuğundan 3'üncüsü olan Umut Sakaroğlu'nun bekar ve 3 yıllık memur olduğu öğrenildi. Acı haberi alan aile yakınları, Sakaroğlu'nun baba evine akın etti.

Gözyaşlarının sel olduğu, ağıtların yakıldığı evde konuşan Umut Sakaroğlu’nun yengesi Meltem Sakaroğlu, "Ölüm sana yakışmadı. İnsanların ölmemesi için kendini feda ettin. Ölümü hak etmiyordu. Ben yengesiyim. Gitti dağ gibi gencecik çocuk, gitti. Mekanı cennet olsun. Çok büyük bir kahramanlık yapmış ama canından olmuş. Başkalarını kurtarmak için kendi canını feda etmiş. Allah rahmet eylesin" derken, gözyaşlarına hakim olamadı.

Sakaroğlu'nun daha önce Kilis'te görev yaptıktan sonra tayin istediği ve daha sonra atandığı Atatürk Havalimanı'nda göreve başladığı öğrenildi. Gümrük Muhafaza Memerun Umut Sakaroğlunun cenazesinin gece geç saatlerde Hatay'da olacağı ve yarın Şarkonak Aile Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.Cihan

Editör: TE Bilisim