İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı

Samsun'un Salıpazarı ilçesine bağlı Konakören köyünde kar yağışı nedeniyle okullarında mahsur kalan öğrenci ve öğretmenlerle ilgili yol açma çalışmalarının geç başlaması nedeniyle valilik soruşturma başlattı.

    10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Samsun Polisevi’nde gazetecilerle bir araya gelen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, yemek sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Salıpazarı'nda öğlen saatlerinde mahsur kalan öğrencileri kurtarmak için akşam saatlerinde başlatılan çalışmada ihmal var mı? sorusuna Vali Aksoy şöyle cevap verdi: “Salıpazarı’nda kapan yol açılarak öğrenci ve çocuklar kurtarıldı. Ancak orada kar yağışı devam ettiği için çocuklar şuan için kendi evlerinde değil köyde misafir ediliyorlar. Sağlık durumlarında da herhangi olumsuz bir durum söz konusu değil. Söz konusu bölgede yoğun kar yağışı olduğu biliniyor ancak okulda öğrencilerin mahsur kaldığı yönünde bilgilendirmede bir aksaklık olduğunu gördük. Bu nedenle dün itibariyle konunun araştırılması için müfettiş görevlendirdim. Yani bu durumu inceleteceğiz okul müdürü bunun zamanında ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirdi mi? İlçe Milli Eğitim bunu kaymakamlığa ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi mi? Bildirmedi mi? Ya da ne zaman bildirdiğini sorgulayacağız. Ben böyle bir olayda ihmal olduğunu bir basın mensubumuzun bizi aramasıyla öğrenmiş oldum. Sorgulama sonrası hatası olan arkadaşımız varsa da gereğini yapacağız.”

    Öte yandan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını belirten Vali Hüseyin Aksoy, basının çok önemli bir görev ifade ettiğini ve bu görevin hür bir ortamda yapmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Samsun genelinde yerel ve yaygın basın çalışanı açısından çok güçlü olduğunu ifade eden Hüseyin Aksoy, kamu görevi yapan basının sorunlarının paylaşılması halinde gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

    Yemek sonrası Vali Aksoy, basın mensuplarına sürpriz yaparak getirttiği pastayı basın çalışanlarıyla birlikte kesti.

Editör: TE Bilisim